Extern länk
Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Tusentals långtidssjuka i Covid-19: ”Vi behöver lära oss mycket mer”

2020-06-03 • 5 min 34 sek

I debattartiklar och facebookgrupper lyfter nu personer som varit sjuka i flera månader sin oro för framtiden. En grupp som känner sig bortglömd och ignorerad. Anja L Sundberg, en av de drivande i gruppen "Covid-19, Vi som är drabbade" berättar om hur hon själv haft ett 40-tal olika symtom under sin sjukdomstid. Vissa har varit hemma i flera månader utan att få tillgång till vård eller att få testa sig för Covid-19. Hans-Gustaf Ljunggren, professor Centrum för Infektionsmedicin, KI, menar att vi måste se den här patiengruppen och lära oss mer om sjukdommarna som rapporterats i samband med Covid-19.

Ryssland och USA:s utrikesminstrar öga mot öga: ”Hoppet om diplomatisk lösning”

5 min 5 sek

Under fredagen har Usas och Rysslands utrikesministrar Antony Blinken och Sergej Lavrov haft möte i Genevé gällande Rysslands militära närvaro vid Ukrainas gräns. TV4 Nyheternas utrikeskommentator Elisabet Frerot om vad som kan vänta framöver i konflikten. Enligt Frerot är det en mycket farlig konfrontation som pågår just nu.

Artisten Meat Loaf är död – blev 74 år

2 min 56 sek

Den amerikanska rockartisten Meat Loaf avled under torsdagen, 74 år gammal. Hans riktiga namn var Michael Lee Aday och han har sålt totalt hundra miljoner skivor, däribland låtar som jättehiten ”I’d do anything for love (but I won’t do that)”. Rockjournalisten Christoffer Röstlund Jonsson minns honom.