Extern länk
Början på sidans innehåll

Sven-Erik Alhem kritisk till utpekandet av den så kallade Skandiamannen: Det är fel!

2020-06-11 • 6 min 7 sek

Stig Engström, även kallad Skandiamannen, pekades igår ut som Olof Palmes mördare vid en historisk presskonferens. Detta trots att chefsåklagare Krister Petersson uppgav att både vapen och DNA-bevis saknas. Beslutet väckte starka reaktioner och flera rättsexperter anser att bevisningen inte skulle hålla i rätten och ifrågasätter dessutom att man valde att peka ut en avliden person. Sven-Erik Alhem, rättsexpert och f d överåklagare, menar att man inte kan skuldbelägga en man på så lösa boliner.

Nu fallerar många nyårslöften – så håller du motivationen uppe

7 min 32 sek

I dag är det inte bara tredje måndagen i januari utan även tidpunkten då våra nyårslöften har störst risk att gå i kras. Internationellt kallas det för ”Quitters day” och infaller cirka tre veckor efter nyår. Men om löftena bara håller några veckor måste det finnas något vi kan göra åt det. Motivationsexperten Antoni Lacinai gästar och ger oss de bästa tipsen.

De saknade en podd om att vara svart och queer i Sverige

6 min 59 sek

Podden Sex & Fördom tar upp ämnen som att komma ut, dejtingappar, sex och sexualitet med fokus på svart queerhistoria. Kenxo, programledare för podden och Fanna Ndow Norrby, producent, gästar och pratar om detta.