Extern länk
Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Professor om coronasmittan: I värsta fall en större andra våg till hösten

2020-06-11 • 7 min 24 sek

Folkhälsomyndigeten, FHM, har tillsammans med regeringen och organisationen Visita presenterat riktlinjer för semestrande i sommar. Men Niklas Arnberg, professor virologi Umeå universitet, höjer ett varningens finger: Viktigt att vi gör allt vi kan för att hålla nere smittspridningen som vi fortfarande har i ganska stor omfattning. Inför hösten finns det en risk för att vi då får en ökad smittspridning och i värsta fall blir det en andra våg som blir större eller betydligt större än den vi har haft under våren om vi inte ser till att göra allt vad vi kan för att hålla tillbaka den allmänna smittspridningen under sommaren.
Med i inslaget: Jonas Siljhammar, vd Visita.

Lågt förtroende för Biden: ”Djupt splittrat eget parti”

6 min 57 sek

Under torsdagen var det ett år sedan Joe Biden valdes till president i USA. Nu visar nya opinionsmätningar att förtroendet mot Biden sjunker och drygt 52 procent av amerikanarna uppger att de saknar förtroende för presidenten. Tomas Kvarnkullen och Rolf Porseryd kommenterar situationen.

Se Mexikanska programledarens vredesutbrott mot ovaccinerade

2 min 39 sek

Den mexikanske programledarens utbrott, när han skäller ut anti-vaxxare, har blivit viralt. Bland annat kallar han dem för potentiella mördare och insisterar att de bör bära munskydd. Händelsen kommenteras av journalisten Bosse Lindwall, som bott och jobbat i Mexiko. I klippet ovan kan du utskällningen.