Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Ekonomie doktorn: Vi blir lyckliga av pengar

Sveriges Radio P1 har släppt namnen på årets sommarpratare för Sommar i P1. Bland dem finns Kjell A. Nordström, författare och ekonomie doktor Handelshögskolan i Stockholm. Han berättar var den ekonomiska gränsen för lycka går. Även Hedda Stiernstedt, skådespelare, ska sommarprata.

Professor: Finns vårdpersonal som vägrar vaccinering

Över 10 000 svenskar har dött i covid-19 och bakom varje siffra finns en person och anhöriga. Viktor Winterqvist, förlorade sin storebror Rickard Andersson i april.
Johan Styrud, överläkare Danderyds sjukhus, kommenterar det höga dödstalet och Yngve Gustafson, professor geriatrik Umeå univetsitet, berättar om varför så många äldre fortfarande dör i sjukdomen: ”En stor risk är undernäring”. Och att han fått rapporter om att många anställda inom vården inte vill vaccinera sig mot covid-19.

Efter historiska riksrätten – så kan Trump fällas

Det andra riksrättsåtalet mot Donald Trump går nu vidare till senaten. Att en president ställs inför riksrätt två gånger har aldrig tidigare hänt. Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna om en republikansk tungviktare som kan bli avgörande för Trumps öde och om Trumps arv: ”Presidenten som blev den värste av dem alla”.

Nöjesåret 2021: Blir det några musikfestivaler?

Malin Collin, nöjesjournalist, siar om nöjesåret 2021. Hur ska musikbranschen överleva? Det vi kommer få se är att många artistgiganters liv kommer skildras på vita duken.

Kändisfruns märkliga bluff: ”Får kritik och blir hånad”

Malin Collin är nöjesreporter och berättar om en mycket, mycket märklig händelse. Det handlar om kändisfrun Hillary Baldwin, som ljuger om sitt spanska påbrå. Nu frågar sig folk om även hennes man Alec Baldwin blivit lurad.

Program från TV4

Professorn: ”Dödstalen går rakt upp – vi måste göra något nu”

Statistiken är dyster vad gäller bekräftade dödsfall per dag och invånare i Sverige. Antalet döda ökar och baserat på de dödstal vi har nu kan vi räkna med ytterligare 5000 döda på två månader, säger Fredrik Elgh, professor i virologi Umeå universitet.

Nya pandemilagen: ”De flesta butiker sköter sig”

I söndags började den tillfälliga pandemilagen gälla, och nu pågår kontroller runt om i landets butiker för att se till att reglerna följs. Kristina Höök Patriksson är tillsynsstrateg på Länsstyrelsen i Västra Götaland: ”En och annan butik har någon enstaka brist, men i det stora hela ser det bra ut”, säger hon.

Filmsverige i sorg efter Mona Malms bortgång

Mona Malm har gått bort, 85 år gammal. Hon hade en lång karriär bakom sig och kallades Sveriges Audrey Hepburn när hon slog igenom. Mona sörjs av Sveriges skådespelarelit.
Jan Göransson, presschef Svenska Filminstitutet: ”Hon älskade sitt yrke”.