Extern länk
Början på sidans innehåll

Efter dödsskjutningen: Man ställer sig på knä framför bilarna

2020-06-15 • 4 min 10 sek

Efter att en polis skjutit ihjäl en svart man i samband med en poliskontroll, den här gången i Atlanta i fredags, har nya oroligheter brutit ut
Tomas Kvarnkullen, frilansjournalist, är på plats i Washington D.C.: ”Protesterna har fortsatt runtom i USA. I Washington har man försökt blockera biltrafik. Polisen har fått sparken och den andra polisen på plats har fått lämna sin tjänst. Protesterna mot rasism och polisvåld har fått nytt bränsle”.

Björn Natthiko Lindeblad avslutade sitt liv – ”Ville ha en lagändring – en lex Natthiko”

8 min 14 sek

"Om du läser det här, så har jag gått ur tiden. Jag fick som jag ville. Förlåt alla vänner för att jag behövde hålla datumet hemligt." Så skrev den tidigare buddhistmunken och näringslivschefen Björn Natthiko Lindeblad i sitt inlägg som publicerades på Instagram och Facebook tidigt på tisdagsmorgonen. Efter flera års sjukdom i den obotliga sjukdomen ALS somnade Björn Natthiko Lindeblad in med hjälp av ett assisterat självmord. Staffan Bergström, pensionerad läkare och ordförande i föreningen Rätten till en värdig död, engagerade sig i Björns fall och möjliggjorde att han kunde avsluta sitt liv.

Dubbelvaccinerade Julia blev sjuk i covid – två gånger: ”Lite av en chock”

7 min 5 sek

Julia blev sjuk i covid-19 första gången i november 2021. Då blev hon sängliggande i två veckor. Sen var hon frisk i en månad, men på en nyårsfest smittades hon igen. Aftonbladet var först med att berätta Julias historia. Anders Sönnerborg, professor i virologi och infektionssjukdomar vid Karolinska Institutet, förklarar hur det kan gå till och hur vi ska tänka om immunitet.