Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Akutläkarens desperata vädjan inför sommaren

2020-06-15 • 7 min 25 sek

Programmet Kalla Fakta har följt tre läkare mitt i coronapandemin. Överläkaren Clara Strömberg har förlorat kollegor i covid-19 och hon känner stor oro inför sommaren och att människor verkar släppa på den sociala distansen. ”Det värsta är att man känner sig otrygg. Kollegor, bekanta som oförväntat bara försvinner. De var friska. De var lite yngre och har gått till sitt arbete och gjort sitt jobb. Man blir chockad, ledsen och nedstämd. Vårdpersonal har myntat ett gansak makabert uttryck: Änglar i dag, ängel i morgon”.

Här kan elever få gratis körkortslektioner: ”Stor möjlighet”

4 min 27 sek

Ofta går det åt många tusenlappar till att ta körkort, något som kan göra det svårt för de som inte har råd. Men på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn kommer eleverna från och med i höst kunna ansöka om ett stipendium för att få gratis körkortsundervisning. Något som eleverna Linnéa Sandstedt, Hanna Martin och Alfred Tyrberg tycker är bra.

80 år sedan 800 norska judar deporterades: – "Antisemitismen finns alltid under ytan"

10 min 29 sek

– "Få svenskar känner till att det fanns koncentrationsläger utanför Oslo". I dag samlas människor världen över för att minnas förintelsen. För att sprida kunskap om den norska förintelsehistorien anordnar Anna Florén, programchef på Voksenåsen, skolresor till Norge. Hör även Micael Bindefeld berätta om sin mormors två syskon som fördes med båt till Auschwitz, något han nyligen fick reda på. "Över en enda natt tillfångatogs 1/3 av Norges judar".