Extern länk
Början på sidans innehåll

Träffade sin mamma efter 14 år: ”Bästa dagen i mitt liv”

2020-06-18 • 8 min 47 sek

Antalet personer på flykt i världen fortsätter att stiga - i slutet av 2019 hade 79,5 miljoner människor tvingats lämna sina hem. Det här visar en färsk rapport från FN:s flyktingorgan UNHCR. Olivier Matanda växte upp i ett flyktingläger hör honom berätta sin historia och Åsa Widell, generalsekreterare för organisationen Sverige för UNHCR berättar om det desperata läget det är för människor som lever på flykt.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.