Åsa Linderborg rannsakar sig själv i ny bok: ”Jag vill ta ansvar för vad jag har skrivit֨

Åsa Linderborgs stora genombrott som författare kom med boken "Mig äger ingen" som rev gott i folksjälen nu kommer en till bok som minst sagt är lika utlämnande och brännhet.
Här berättar Linderborg om åren 2017 och 2018.
En period som präglades av krisen inom Svenska Akademien, "metoo"-rörelsen och ett stålbad för den svenska kultureliten. Det hela eskalerade när vd:n för Stockholms stadsteater Benny Fredriksson anklagades för en hård och oresonlig ledarstil. Han lämnade sin post och tog en tid därefter livet av sig.
Mitt i detta stod Åsa Lindeborg, då kulturchef på Aftonbladet.
I hennes nya bok "Året med 13 månader" skildrar Liderborg allt som hände omkring och med henne den här perioden.

Antikvitetsskola med Li Pamp - ”Sverige gjorde succé i Paris 1925”

Intresset för antikviteter har ökat under den senaste tiden och nu är det premiär för Nyhetsmorgons antikvitetsskola med antikexperten Li Pamp. I dag pratar hon om världsutställningen i Paris 1925 då svensk och skandinaviskt design prisades och sattes på designkartan och uttrycket Swedish Grace myntades.

Obama och Springsteen poddar ihop - "Bjuder på sig själva"

En av veckans stora snackisar är att den tidigare amerikanske presidenten Barack Obama har startat podd tillsamman med rockstjärnan Bruce Springsteen. Den något oväntade podduon har blivit en stor snackis i USA.
Stefan Borg, USA-korrespondent: ”En del har höjt på ögonbrynen”.

Tipsen som räddar sportlovet

Sportlovsveckorna är i full gång och många hoppas på utelek i snö och skidbackar, men ibland sätter vädret stopp och det blir inomhusaktiviteter på schemat istället. Men vad ska man hitta på då? Svaret på den frågan har vår prylexpert Åsa Wallenrud!