Zara Larsson om Huawei: ”Inte den smartaste dealen jag gjort”

Världsartisten Zara Larsson ska genomföra konserten Late Night Concert på tisdagskvällen på Gröna Lund i Stockholm. Där kommer hon framföra senaste singeln Love Me Land. I Nyhetsmorgon berättar hon om det kommande framträdandet med artisten Carola men bemöter även kritiken som riktats mot henne i samband med hennes samarbete med kinesiska mobiljätten Huawei. ”Om jag uttalar mig om det här som jag har fått kritik för att jag inte har gjort, så kommer det tillbaka att jag har gjort samarbete med Huawei. Om jag nu ser tillbaka på det så var det ur ett professionellt och även personligt perspektiv inte den smartaste dealen jag gjort i min karriär. Det är inget jag står för. Även om Huawei menar att de inte har någon kopplingar till det så är det svårt att bevisa eller motbevisa. Vi vet ju att kinesiska staten, det är ingen snäll stat. Jag vill ju inte stötta det de gör. Men det är svårt att inte gör det när jag gjort den här dealen. Jag har avslutat samarbetet.”

"Ovanligt att journalister åtalas"

De gjorde ett av förra årets stora avslöjanden - nu riskerar journalisterna fängelse för att ha brutit mot gravfriden.

Prisas för sin forskning - så hjälpte Sverige judiska överlevare

På Norra judiska begravningsplatsen i Solna ligger 66 människor begravda, vars namn och livshistoria sedan länge glömts bort. De var förintelseöverlevare som kom till Sverige sommaren 1945 tack vare en humanitär insats som kallades de vita båtarna. Arkeologen Daniel Leviathan bestämde sig för att ta reda på vilka dessa människor var, och berätta deras historia. För sin forskning prisas han nu av Micaels Bindelfelds stiftelse, till minne av förintelsens offer.

5 tips för att undvika skuldfällan

Många svenskar har svårt att betala sina räkningar. Sparekonomen Sharon Lavie ger oss råd för hur man undviker att hamna i skuldknipa.

Marcus: Här är stora krigslögnen om Obama

Marcus Oscarsson kommenterar presidentbytet i USA. Dessutom svarar han på bluffryktet om att Obama skulle ha varit den värsta krigspresidenten.
- Låt oss tala om hur sanningen ligger till egentligen, förklarar Marcus.

Sissela Benn om sin prestationsångest: ”Haft problem hela livet”

Prestationsångest är temat i en av de filmer Unga Dramaten gjort i serien "Lektioner för livet" och som nu ska visas runtom på landets skolor. Sissela Benn, skådespelare och komiker; känd från bland annat Sune-filmerna, är den som tar sig an ämnet prestatitonsångest.

Erik Videgårds wokskola - upptäck nya heta rätter

Under 80-talet blev den kökets it-pryl men sen har den fallit i glömska hos de flesta. Men idag ska vi återupprätta wokens rykte med hjälp av kocken Erik Videgård som tagit med sin egen dyrgrip till nymoköket.

Inrikesministern: Så ska Sverige hindra smittan

Natten till idag började ett inreseförbud från Norge att gälla och dessutom en avrådan att resa till landet. Detta för att minska risken för klusterutbrott av den nya virus-mutationen.
Vi gästas av inrikesminister Mikael Damberg.