Birro om Kindbergs uppgång och fall: ”En lång radda förluster”

Östersund FKs framgångssaga fick ett abrupt slut, från de fina arenorna i Europa och en vinst på bortaplan mot Arsenal som gav eko i fotbollsvärlden till rättegångar om bedrägeri och flera fall av grovt bokföringsbrott. Mannen alla pratade om, Daniel Kindberg, hyllades som en trollkarl som med små medel lyckades föra upp den jämtländska klubben till otroliga nivåer.
Idag, några år senare, är Daniel Kindberg dömd till tre års fängelse för grov trolöshet mot huvudman, en dom han har överklagat. Här berättar författaren Marcus Birro om arbetet med Kindbergs självbiografi.

Prisas för sin forskning - så hjälpte Sverige judiska överlevare

På Norra judiska begravningsplatsen i Solna ligger 66 människor begravda, vars namn och livshistoria sedan länge glömts bort. De var förintelseöverlevare som kom till Sverige sommaren 1945 tack vare en humanitär insats som kallades de vita båtarna. Arkeologen Daniel Leviathan bestämde sig för att ta reda på vilka dessa människor var, och berätta deras historia. För sin forskning prisas han nu av Micaels Bindelfelds stiftelse, till minne av förintelsens offer.

5 tips för att undvika skuldfällan

Många svenskar har svårt att betala sina räkningar. Sparekonomen Sharon Lavie ger oss råd för hur man undviker att hamna i skuldknipa.

Marcus: Här är stora krigslögnen om Obama

Marcus Oscarsson kommenterar presidentbytet i USA. Dessutom svarar han på bluffryktet om att Obama skulle ha varit den värsta krigspresidenten.
- Låt oss tala om hur sanningen ligger till egentligen, förklarar Marcus.

Sissela Benn om sin prestationsångest: ”Haft problem hela livet”

Prestationsångest är temat i en av de filmer Unga Dramaten gjort i serien "Lektioner för livet" och som nu ska visas runtom på landets skolor. Sissela Benn, skådespelare och komiker; känd från bland annat Sune-filmerna, är den som tar sig an ämnet prestatitonsångest.