"Vi måste se mångkulturalitet som en styrka"

Entreprenören Siduri Poli har släppt boken "Hur du lyckas i en vit värld". Det är en självbiografi och en verktygslåda för ungdomar i förorten. Siduri är uppvuxen i Botkyrka och i Nyhetsmorgon berättar hon om hennes uppväxt och vi pratar om den tragiska händelsen som ägde rum i just Botkyrka för en vecka sedan där den 12-åriga flickan sköts till döds. Men Siduri vill berätta en annan historia om förorten och 2015 startade hon verksamheten Changers Hub som är ett innovativhus för unga vuxna från ytterstadsområden för att förverkliga sina drömmar och idéer.

Maria Wern-paret: "Finns tyska montage av oss när vi pussas"

Nya säsongen av Maria Wern har startat och de fansen tycks lyckliga över att Maria och Sebastian nu är ett par i serien.
”De har skapat härliga musikvideos och kallar oss Sebaria”, säger Eva Röse som spelar Maria Wern. Erik ”Jerka” Johansson gör rollen som Sebastian och är glad att serien tar upp aktuella teman. ”För varje säsong måste karaktären få något nytt att jobba med”, säger han. Här berättar de mer om arbetet bakom serien.

Veckans filmer och serier med Wanda

Filmrecensent Wanda Bendjelloul recenserar filmerna: "The man who sold his skin", "Them", "The house of Pierre Cardin" och "Maronas fantastiska resa". Kolla in hur många solar filmerna får i klippet!

De flyttade till Frankrike och öppnade B&B

Yvonne Tenninge och Mikael Sköldmark hade en dröm om att öppna ett B&B i Frankrike – och gjorde det. Här berättar de om hur man ska tänka för att nå sin dröm. ”Det var tufft i början”, säger Yvonne Tenninge.