Professor: Bastu kan minska risken för demens

Vi går mot höst och kyligare tider. Då kan ett bastubad sitta fint.
Hans Hägglund, professor Uppsala universitet, har skrivit boken om bastubadandets positiva effekter på hälsan: ”De stora hälsoeffekterna vi ser är påverkan på hjärta och kärl. Det är också effekter på hormonsystemet, effekter på immunförsvaret och på vårt nervsystem. Vi kan genom regelbundet bastubad minska risken för att dö i hjärt- och kärlsjukdom. Vi kan minska risken att få demens och stroke”.

Polisen varnar: Här är lömska lurendrejarsajten att se upp för

Imorgon är det Black Friday, vilket troligtvis kommer innebära att fler än vanligt kommer handla på nätet. Nu varnar polisen för en ökad risk av nätbedrägerier. Jan Olsson, kriminalkommissarie polisens nationella it-brottscentrum, berättar om riskerna med att handla på nätet och hur man kan skydda sig mot bedragarna.

Federley slutar som EU-parlamentariker: ”Fallit i bitar”

Centerpartiets EU-parlamentariker och andre vice ordförande, Fredrick Federley, tar en paus från sina uppdrag och lämnar tillfälligt politiken, uppger han på sociala medier. Skälen är att han mår dåligt eftersom en tidigare närstående dömts för allvarliga brott. "De brott han har begått är rakt igenom fruktansvärda, obeskrivliga och helt oförlåtliga. Vi har nu gått skilda vägar”, skriver Federley på Facebook.

Hon föreslås blir MPs kvinnliga språkrör

”Hon är en trovärdig, stabil och engagerande kraft som kommer att kunna samla partiet inför den kommande valrörelsen” säger valberedningens sammankallande Katrin Wissing på en pressträff.

Program från TV4