Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

David Sundin om nya barnboken

Komikern och programledaren David Sundin bokdebuterar med "Boken som inte ville bli läst". En interaktiv barnbok - som också kräver att föräldrarna anstränger sig lite.

22-åringen i Vetlanda häktad i dag – nekar till brott

I dag häktades den 22-årige mannen för försök till mord i sju fall. Mannen gick till attack med kniv mot flera personer, varav flera vårdas med allvarliga, men inte livshotande, skador på sjukhus. I Vetlanda finns vår reporter Johan Håkansson som var på plats i rättssalen.

Martin köpte ägg i butik – kläckte kycklingar hemma

Hönsuppfödaren Martin Koc från Göteborg köpte en kartong ägg och en inkubator i februari. Tre veckor senare hände något han inte väntade sig: två söta små kycklingar kläcktes – och de fick namnet Jonny och Conny.

Masen Gustaf får ny chans efter kransdrama i Tjejvasan

Det uppstod stor förvirring under Tjejvasan i förra veckan. Lina Korsgren var först över mållinjen och fick snabbt segerkransen runt halsen. Men någon minut senare tvingades hon ta av sig den och ge den till tvåan Britta Johansson Norgren. Kransen skulle byta ägare en gång till innan dramat var över. Mitt i all förvirring var kransmasen Gustaf Berglund.

Hetaste världstrenderna i hemmaträning

Hemmaträningen har ökat under coronapandemin. Träningsexperten Sabina Dufberg visar vad som är populärast inom hemmaträning runtom i världen och ger tips på hur man ska inspirera sig själv till att röra på sig hemma.
Sabina Dufberg, träningsexpert: ”Ställ lite lägre krav på dig själv. Om du inte gillar att jogga - dansa istället”.

Program från TV4

Eddy Murphys populära kultrulle får uppföljare

För 33 år sedan såg ”En prins i New York” dagens ljus. Filmen handlar om hur prins Akeem från det afrikanska kungariket Zamunda åker till New York för att hitta någon att gifta sig med. Nu har den här filmen fått en uppföljare, som heter Coming 2 America, och den har premiär i dag. Alexander Kardelo, chefredaktör på Moviezine, har sett filmen.

Bra glid för mänsklig kälke byggd av Erik och Erik

Har man ingen kälke så kan man göra en egen. Den här roliga filmen har vi hitta på Tiktok, där de två kompisarna Erik och Erik i Sälen har gjort sin egen mänskliga kälke. Detta med hjälp av ett par skidor och en snowboard.

”Ett ganska stort och oväntat steg” – Harry och Meghan talar ut i Oprah-intervjun

Den 8 januari 2020 meddelade paret på sin officiella Instagramsida att de skulle kliva tillbaka från sina kungliga uppdrag. Det här ledde till en enorm mediebevakning och hela härvan fick i brittisk press namnet ”Megxit”. Nu ska paret i en intervju med Oprah Winfrey berätta mer om varför de lämnade det brittiska kungahuset. Hovreportern Ebba Kleberg von Sydow medverkar.

Lättnaden i Vetlanda efter beskeden om offren: ”Läget ser mycket bättre ut”

En gärningsman har gått till knivattack mot sju personer i Vetlanda under onsdagen. Den misstänkte sköts av polis vid gripandet. Julia Löfquist, reporter på Vetlandaposten, summerar dygnet och går igenom vad som hänt. ”I går vårdades fem personer på iva och i dag ser läget mycket bättre ut. En person som vårdades för livshotande skador har flyttats till en vanlig avdelning”.

Vilken kändis vill du äta med?

I Sverigesvepet besöker vi Höllviken där galleriabesökarna får pandemi-äta med valfri kändis! Ica toppen i Höllviken sätter ut ett foto av en känd person vid varje bord så ensamätaren kan få lite guldkantat sällskap.

”Finns inte mycket som tyder på terrorbrott”

En gärningsman gick till attack med en kniv mot sju personer på fem platser i Vetlanda under onsdagen. Den misstänkte gärningsmannen är en 22-årig man som skadesköts av polis vid gripandet.
Oisín Cantwell, nyhetskolumnist Aftonbladet: ”Motiv i traditionell bemärkelse tycks inte finnas. Rent konkret finns inte mycket som tyder på terrorbrott. Men det går inte att avskriva helt”.