Anders Pihlblad: "Oppositionspartierna vill börja prata politik"

I tisdags öppnade kungen riksdagen och det politiska arbetsåret har dragit igång. Det har varit partiledardebatt och brottsligheten stod på agendan. Vår politiska reporter Anders Pihlblad konstaterar att borgfreden är bortblåst.

Tittarfråga - "Jag sexchattade med ett ex, var det otrohet?

Otrohet och svek är något som verkligen engagerar er tittare. Förra gången Relationsakuten var på plats och pratade om otrohet vällde frågorna in därför gör vi nu en del två på ämnet. Här svarar Anna Bennich och Nisse Edwall på tittarnas många frågor om otrohet.
Bland annat ställs frågan: "Vi har inte haft sex på två år och jag sexchattade med ett ex, kan man rättfärdiga mitt misstag? Från otrogen tjej"
Jennys svar är tydligt, men vad säger experterna?

Unga poeten hyllas världen över "Vilken stjärna"

Poeten Amanda Gorman skrev historia i går som den yngsta någonsin att recitera sin poesi under en installationsceremoni. Hon hyllas idag över hela världen för sitt starka tal.

Språkakuten: Det här är svårast med svenska språket

Sara Lövestam och Patrik Hadenius går igenom vad som kan bli extra krångligt när man ska lära sig det svenska språket. Språkakuten visar även några nyord som ni tittare har skickat in.

Stjärnskottet Gustav Lindh prisas "Jag är så lyckligt lottad"

Den internationella juryn för European Film Promotion har valt den svenske skådespelaren Gustav Lindh som en av Europas tio Shooting Stars 2021. Gustav är aktuell i Guldbaggenominerade Orca, och i Viaplay-serien Älska mig. Här berättar han om uppväxten i Västerås, skådislivet och framtiden.

Fler svenskar flyttar till landet - "Kommer ställa nya krav"

Våra liv förändras av den pågående pandemin. En helt ny undersökning visar att drygt var fjärde svensk under det senaste året funderat på att flytta till landet. Det är nästa dubbelt så många som bara för ett halvår sen. Carina Andersson, vd på Svensk adressändring, berättar om undersökningen.