”Man vill vara där det händer” – Tilde och Bengt minns de största nyhetshändelserna

På tisdag fyller TV4 30 år – men redan i dag börjar vi blicka bakåt för att minnas de stora nyhetshändelserna under kanalens levnadstid. 11 september är ju starkt kopplat till två av dem: Mordet på Anna Lind och terrorattentatet mot World Trade Center. Vi gästas av Tilde de Paula Eby och Bengt Magnusson.

Gripandet av Navalnyj "Förskräckelse att ryska ledningen gör så här"

Johanna Melén är Rysslandskorrespondent på Sveriges Radio och kom till Ryssland för första gången på nittiotalet, samtidigt som Putin utsågs till landets premiärminister. Sedan dess har han suttit vid makten i 20 år, en period som kantats av konflikter, militär upptrappning och isolering från väst. Senaste månaderna har gripandet av regimkritikern Akeksej Navalnyj fått stor uppmärksamhet. Johanna kommenterar ryska myndigheters hantering av situationen. Hennes bok "Mina ryska vänner" är en redogörelse av Putins tid vid makten och hennes egen tid i landet.

Så hanterar du ditt barns pubertet

Puberteten kan vara en prövande och jobbig period - främst för barnet eller tonåringen men även för föräldrarna. Hur hanterar man den här fasen hos sitt barn utan att vara respektlös och pinsam? Psykologen Martin Forster svarar.