Början på sidans innehåll

Psykoterpeut kritisk till antidepressiva "Vi experimenterar med unga människor"

2020-09-17 • 6 min 35 sek

De senaste åren har förskrivningen av antidepressiva läkemedel ökat och ungefär en miljon svenskar tar medicinen idag. Men det är inte alltid helt enkelt att sluta med antidepressiva läkemedel. Carina Håkansson, psykoterapeut och doktor i psykoterapi och Mikael Tiger, psykiatriker och forskare, förklarar varför.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.