Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

SHL-PREMIÄR: De här tror experterna vinner SM-guld

Det är dags för SHL-premiär. Matcherna kommer inledningsvis spelas inför tomma läktare, men efter sex månaders uppehåll bubblar det i arenorna ändå. Lasse Granqvist och Niklas Wikegård är med i studion. De tar ut guldkandidater, utmanare, floppar och bästa juniorer.

EM-besked dröjer: ”Försöker tvinga städer att släppa in publik”

I dag skulle det ha kommit ett besked om vilka städer som får arrangera sommarens fotbolls-EM. Men istället ger man städerna ytterligare några dagar att presentera sina planer för att kunna ta in publik på matcherna. Vi pratar med Olof Lundh, sportkrönikör på Fotbollskanalen och går även in på gårdagens stora nyhet i fotbollsvärlden om att tolv av Europas största klubbar har kommit överens om att bilda en egen liga.

Närsynta hunden Ulla gör succé – i brillor

Agility-hunden Ulla, en bordercollie, är närsynt och en av få hundar i världen som bär glasögon.
Hennes matte Johanna Mattilla ska nu söka dispens för att få tävla igen eftersom tävlingsreglerna i agility konstaterar att ”en deltagande hund inte får vara utsatt för en åtgärd som otillbörligt kan påverka prestationen”, i Ullas fall glasögonen.

Norge lättar på stränga coronarestriktioner

Under påsken införde Norge stränga restriktioner för att försöka minska smittspridningen av corona. I dag lättare de upp, men bara där smittan är under kontroll.
– Barer och restauranger är öppna igen, men det gäller inte här i Oslo, säger Stål Talsnes, reporter TV2 Norge.

I dag släpptes regeringens vårbudget: ”Vi gasar oss ur krisen”

Jobben var i fokus i dag när finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade sin vårbudget. 440 000 personer var arbetslösa nu i mars, vilket är 50 000 fler jämfört med ifjol. I vår studio möttes finansministern och Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomipolitiskt talesperson, i en debatt om hur man ska lösa problemet med den höga arbetslösheten.

Vårbudgeten presenteras: "Överraskande defensiv"

Regeringens vårdbudget som presenterades imorse innehåller nya satsningar för 45 miljarder kronor. Vi går igenom vad som föreslås och får kommentarer från ekonomireporter Jens B Nordström och Helena Gissén, politisk kommentator på TV4Nyheterna.

Jonette och Björns initiativ: ”Tälta på vår tomt!”

Jonette och Björn Loostam har en stor trädgård nära havet och skogen. I sommar låter de främlingar tälta där gratis. Initiativet har fått stor spridning på sociala medier och nu hoppas paret att fler ska öppna upp sina tomter.

Sommar 2021 väntas bli ”summer of love 2.0”

Sommaren 2021 väntas bli en riktig dejtingsommar – en ny ”summer of love”. Det visar ny statistik från dejtingappen Tinder, där antalet matchningar, swipes och meddelanden har ökat dramatiskt.
– Det var en underbar tid, säger Claes "Clabbe" af Geijerstam som var med under den riktiga ”summer of love” i slutet på 60-talet. Med i studion är Daniel Paris, sociala medier-profil.

Gratis fotboll för de äldre i Sölvesborg

Herrallsvenskan i fotboll är igång och nu meddelas att Mjällbys matcher visas på kommunens äldreboenden. Detta är ett nytt projekt mellan Mjällby, kommunen och Sölvesborg-Mjällby sparbank som går ut på att man ska visa alla Mjällbys matcher gratis på kommunens äldreboenden.

Victoria Silvstedt dolde sig bakom masken – så här lever hon privat

Tv-succén ”Masked Singer” fortsätter och i fredags fick vi veta vem som dolde sig bakom isvargens mask, nämligen ingen mindre än Victoria Silvstedt. Den internationella stjärnans karriär inleddes 1993 då Victoria kom på andra plats i tävlingen ”Fröken Sverige”. Tilde de Paula har träffat Silvstedt och bland annat pratat om hur stjärnan lever sitt liv i dag.

”Nu får det vara slut med gullandet med männen” – fem kvinnomord på tre veckor

Antalet fall av dödligt våld mot kvinnor i en parrelation uppgick förra året till 13 fall, visar statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Men på mindre än en månad har det varit fem misstänkta mord på kvinnor i Sverige – vilket har väckt starka reaktioner och flera politiker har uttalat sig. Vi pratar med författaren och debattören Katarina Wennstam och jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP).