Krasch i LAS-förhandlingar – kan bli regeringskris

Det blev inget avtal om arbetsrätten mellan fack och arbetsgivare. "Vi nådde tyvärr inte hela vägen" säger Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl om nattens LAS-förhandlingar. Nu hotar regeringskris.

Tipsen som räddar sportlovet

Sportlovsveckorna är i full gång och många hoppas på utelek i snö och skidbackar, men ibland sätter vädret stopp och det blir inomhusaktiviteter på schemat istället. Men vad ska man hitta på då? Svaret på den frågan har vår prylexpert Åsa Wallenrud!

Skolpanelen: ”Betygssystemet bäddar för tidiga misslyckanden”

Det är svårt att uppnå betyget A i skolan – blir det ännu svårare med distansundervisning? ”Betygssystemet är sårbart, det bäddar för stress och tidiga misslyckanden”, säger Josefine Fälth, ordförande Sveriges Elevkårer. Tillsammans med Lovis Bratt Deland, gymnasieelev, och Alexandra Ferraro, matematiklärare Solna gymnasium, diskuterar hon vad distansundervisningen får för konsekvenser. Utbildningsminister Anna Ekström (S) berättar om en extra skolmiljard som ska användas till bland annat sommarskola och läxhjälp för de elever som halkat efter.

Virusforskaren: "Man måste kanske ta en tredje eller fjärde dos"

Virusforskaren Ali Mirazimi berättar om de nya mutationerna och om framgångarna och farhågorna inom utvecklingen av läkemedel och vaccin mot covid-19. Bland annat kommenterar han uppgifterna om att man kan behöva ta fler än två doser av vaccinet.

Här grattar barnen prinsessan Estelle "En partyninja!"

Förskolebarnen från Tandsbyns förskola i Östersund hälsar ett ordentligt grattis till prinsessan Estelle, med teckningar av bland annat en hallontårta och en partyninja.
- En flagga och en vagn har jag ritat, säger Holley 4 år som vill ge Estelle en rosa hallontårta för rosa är favoritfärgen.

Väder-Ulrika: ”Gå inte ut på isen – den håller inte”

Våren är redan på ingång och det betyder att isarna har blivit tunna på flera håll, berättar meteorolog Ulrika Elvgren.
- Det gick en cykel genom isen i går utanför Nacka, allvarligt! säger Ulrika och varnar för att gå ut på isen nu.

Migranter i Sverige utnyttjas ”De måste betala tillbaka lönen”

Ungdomar och unga vuxna som kommit till Sverige som ensamkommande och omfattas av den så kallade gymnasielagen löper risk att utnyttjas av sin arbetsgivare. ”Det finns ett system där unga människor utnyttjas hänsynslöst. Många får jobb som på pappret ser schyssta ut, men de måste betala tillbaka pengar till chefen”. Det säger Staffan Lindberg, reporter på Aftonbladet. Per Persson, avtalssekreterare på Hotell- och restaurangfacket rapporterar om hur arbetsgivare utnyttjar de utsatta, och pekar på politiska brister som skapat luckor i systemet.

Bilderna du inte ska dela på nätet: ”Kolla gamla barnbilder som ligger ute”

Det finns lagar att ta hänsyn till när du fotar och delar dina bilder. Här berättar Mia Karlsvärd, pressfotograf och föreläsare, om hur vi ska agera med våra telefoner och kameror för att inte kränka andra. ”Lisa och Olle som nu är 12 kanske inte tycker det är kul att det ligger bilder ute där de går runt i blöjor”, säger hon.