Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

PR-experten om Trumps utspel om sin sjukdom: ”Försökte verka stark – funkade inte”

Efter att USA:s president Donald Trump insjuknade i covid-19 förra veckan har han själv och personer kring honom gjort flera utspel. Men hur har PR-maskineriet kring presidenten hanterat situationen? PR-experten Paul Ronge reder ut.

Här spårar intervjun med bröderna Norén ur efter teknikstrul

Den digitala musikfestivalen ”Låt live leva” startade förra året med anledning av pandemin som lamslog branschen. Festivalen sänds från åtta olika scener runt om i landet och bland artisterna finns Sara Klang, Fricky och bröderna Gustaf och Viktor Norén. Teknik i all ära, men ibland fungerar den helt enkelt inte så bra – vilket blev tydligt när vi ringde upp bröderna.

Christin blev årets mästerkock: ”Jag har en jäkla målmedvetenhet”

Efter flera smaktester, grupputmaningar och elimeneringstävlingar stod det till slut klart i går kväll att Christin Kashou blir Sveriges mästerkock 2021. Kashou blev också historisk då hon var den första deltagaren någonsin att inte vara med i en enda elimineringstävling genom tävlingens gång. Vi pratar även med jurymedlemmen Markus Aujalay om varför han Christin vann.

Bostadspriserna ökar – så stor är risken för en coronabubbla

Bostadspriserna fortsätter att öka i hela landet, det visar den senaste sammanställningen från Svensk Mäklarstatistik. Och frågan är om bostadsmarknaden befinner sig i en coronabubbla. Vi tittar närmare på hur prisökningen på bostadsmarknaden har sett ut med hjälp av Hans Flink som är försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik och pratar med Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Fler vill göra skönhetsingrepp under pandemin: ”Allt är fullbokat”

Efterfrågan på skönhetsingrepp har ökat markant under pandemin och en förklarning till trenden handlar om att folk ser sig själva i digitala videomöten och kanske blir besvikna och nu myntas globala begrepp som ”lock down face” och ”zoom boom”. Även i Sverige mäks denna boom av. Vi pratar med Tore Nilsen, som driver en skönhetsklinik i Växjö.

Världens största kanin stulen

Världens längsta, och även prisbelönta, kanin Darius tros ha blivit stulen. Det var under lördagskvällen som den 129 centimeter långa Darius försvann från sitt hem. Nu har ägaren Annette Edwards erbjudit en belöning på tusen pund till den som lämnar tillbaka honom.

Det här är PFAS: ”Superkemikalier som inte bryts ner”

2013 uppmättes höga halter av miljögiften PFAS i dricksvattnet i Kallinge, i Ronneby kommun. Idag kom en dom i det uppmärksammade målet. Det kommunala bolaget Ronneby Miljöteknik är skyldigt att betala skadestånd till de som fått föroernat dricksvatten. Med i studion är Susanna Baltscheffsky, vetenskapskommentator på TV4 Nyheterna.