Början på sidans innehåll

Spökindustrin - Han låtsades vara ett medium

2020-10-10 • 8 min 42 sek

–När mycket pengar är inblandade, bör man vara försiktig – åtminstone om det gäller kontakt med andar, säger journalisten Alexander Bygdén som wallraffat en bransch som äter känslor. Bygdéns nyfikenhet växte när han såg hur nyandliga rörelser har vuxit de senaste åren, inte minst tack vare nätet där många enskilda och företag erbjuder sina tjänster. Det fick honom att bestämma sig för att försöka ta reda på om det går att tjäna pengar på att låtsas att man kan tala med andar. Och sina erfarenheter delar han med sig av i boken "Spökindustrin, en bluffmakarens bekännelser".

Åtta av tio föräldrar swishar sin 13-åring: ”Större utmaning idag”

6 min 15 sek

Idag är det veckopengens dag och nya siffror visar att veckopengen generellt inte räknats upp i samma takt som föräldrarnas löner de senaste 10 åren och därför borde höjas. Privatekonomen Arturo Arques förklarar varför den nya så kallade ”swishkulturen” är den stora boven i sammanhanget.

Vintersäkra bilen – här är varningstecknen på däcken

5 min 30 sek

Vintern närmar sig med stormsteg och har redan, i vissa delar av landet. börjat visa sitt rätta ansikte med regn, rusk och lite snö. Att vara ute på vägarna när den nya säsongen tar över helt och hållet kräver förstås lite förberedelser. TV4:s Marcus Noterius får sig en lektion på en bilverkstad i Östersund.

Pihlblad: Så blir Löfvens sista tid som statsminister

7 min 40 sek

Under de åtta år som Stefan Löfven (S) suttit som statsminister kan man säga att katastroferna avlöst varandra. Den kanske mest allvarliga utav dem inträffade tidigare i somras, då han blev första statsministern i svensk historia att förlora en misstroendeomröstning. Men hur blir Löfvens tid framöver? TV4:s Anders Pihlblad går igenom vad som sker för Löfven när en ny statsminister tar över.