Början på sidans innehåll

Tystnadskulturen i gängen ”Allvarligt talat bor vi på Sicilien?”

2020-10-11 • 8 min 21 sek

Ann Törnkvist, kriminalreporter och författare har fördjupat sig i historien där en ung kriminell man boende i Stockholmsförorten Hallonbergen. Men ingen vågar berätta för polisen vad de sett. För i Hallonbergen bestämmer de grovt kriminella vem som får säga vad - och till vem. Rädslan gör att detta hörsammas av alla utom en man som bor i området. Och det kom att bli hans och hans hustrus död. Historien går att läsa i hennes senaste bok: "Gola - vittna – dö - Tystnad och trauma i Hallonbergen

Kritik mot utseendefixeringen i Hollywood: ”Ska man behöva må dåligt för att leva upp till skönhetsideal”

12 min

I veckans svep går TV4Nyheternas Thomas Ritter och nöjesjournalisten Malin Collin igenom nyhetsflödet. De pratar om att utseendefixering av kändisar debatteras på sociala medier efter att Tom Cruise och Adele lagt upp bilder på Instagram där det syns att de har gått upp och ner i vikt. Dessutom pratar de om den sydkoreanska serien Squid game som står slår alla tiders netflixrekord, debatten kring begreppet "blåbrunt" som hållit i sig sedan förra veckans partiledardebatt och de skenande elpriserna.

Mordmisstänkt man var känd av antiterrorpolisen

3 min 38 sek

Mordet på den brittiske parlamentsledamoten David Amess utreds som terror, och den misstänkte gärningsmannen är häktad för terrorbrott. Nu framkommer fler detaljer om gärningsmannen - bland annat att han var känd av antiterrorpolisen sedan tidigare. TV4Nyheternas reporter Petra Nordlund McGahan berättar mer.

Oväntade kattmötet i skogen blev till julsaga

7 min 47 sek

Författaren Ester Roxberg är aktuell med boken ”Den magiska julkatten” och det är den unga och talangfulla konstnären Maxi Svensson som har målat akvareller. Boken är en stämningsfull julsaga för hela familjen, och idén till boken kommer från ett speciellt möte i skogen som Ester var med om.