Början på sidans innehåll

Mathias drabbades av akut leukemi "Han är samma fina människa”

2020-10-11 • 10 min 18 sek

I december 2013 fick Mathias Björklund smärtor i magen och han åkte in till sjukhus med misstänkt blindtarmsinflammation. Det visade sig att han hade drabbats av akut leukemi, och livet ställdes på ända för den då 20-årige Mathias. Bara några månader tidigare hade han träffats sin stora kärlek Christoffer, vars tillvaro i allra högsta grad också har påverkats cancern.
Här berättar de hur de tagit sig igenom den stora prövningen tillsammans.

Hon levde med en narcissist: ”Pendlade mellan värme och iskyla”

13 min

Martina Skowronska hade under tre år en relation med en man som långsamt bröt ner henne. Hon pusslade ihop hans beteendemönster, insåg att hon var psykiskt misshandlad, och började misstänka att han mannen i fråga var narcissist. Trots att hon såg varningsflaggor var det svårt att lämna honom. Monica Emanell, psykolog och psykoterapeut, berättar om varningssignalerna och varför det är så svårt att bryta med personer som har drag av narcissism. ”De pendlar mellan att kritisera och kärleksbomba, det blir enormt påfrestande psykiskt att få ett grepp om situationen”, säger hon.

Gradvall om Einárs musikvideo: ”Bara de unga lyssnarna ser signalerna”

8 min 14 sek

Artisten Einár blev bara 19 år. Trots att han var tonåring hann han med att producera mycket musik, via egna kanaler. Här berättar musikjournalisten Jan Gradvall om vad det var som gjorde Einár unik. ”Ska man vara krass är det innehållet i texterna. Det är en romantisering av gangstervärlden som många yngre tyckte var kittlande”, säger han.