Början på sidans innehåll

GW om den åtalade toppjuristen: ”Framstår som skogstokig”

2020-10-11 • 6 min 46 sek

Leif GW Persson kommenterar mordplanen mot advokat Henrik Olsson Lilja där toppjuristen pekas ut som hjärnan bakom. Förundersökningen är utomortenligt genomförd och gör mig närmast tårögd, säger GW till Pihlblad.
Den åtalade kvinnan lär ha försökt leja sex olika mördare till uppdraget och nu åtalas hon för anstiftan till mordförsöket som genomfördes i september 2019 och det som hon året innan försökt förmå två 19-åringar att begå mord 2018.
Möjligen kan toppjuristen, som nu är tjänsteledig från sitt uppdrag, överskattat sin juridiska förmåga och trott att hon skulle komma undan rättvisan.

Lasse Berghagen: ”Jag är så bortskämd – jag har haft tur med kärleken”

12 min

Lasse Berghagen har tillsammans med Marcus Birro skrivit boken ”Hej livet” som handlar om hans händelserika liv. ”Min ungdomsdröm var att bli jägmästare, det är nog det jag hade blivit om jag inte blivit artist”, säger han. Mest stolt är han över att han har skrapat på ytan av sig själv och delat med sig av det som blev till innehåll i boken.

Mordet på Einár: ”En del unga män räknar inte med att leva tills de är 25”

10 min 45 sek

Motivet till mordet på artisten Einár är fortfarande oklart. Det fanns en hotbild mot honom, han rörde sig i kriminella kretsar, och hade många fiender. Enligt Diamant Salihu, författare och grävande reporter SVT, går det inte att förneka sambandet mellan en del rappare och en grovt kriminell miljö. ”Men att det skulle förklara dödsskjutningarna som ensam faktor är att överdriva musikens betydelse, det finns mycket större sociala problem i våra utsatta områden där dödsskjutningarna sker”, säger han. Johanna Björkman, advokat, pekar på att det finns en tysthetskultur som gör utredningarna kring dödsskjutningarna svåra, och det faktum att många unga män inte räknar med att bli äldre än 25 är ett stort problem.