Början på sidans innehåll

Trissvinnaren Hans "Nu blir det pirrigt"

2020-10-13 • 2 min 9 sek

Hans Johnson från Bengtsfors hjälper till att bygga upp en spänning i studion under skrapet.

Sanna Nielsens stora barnlängtan: ”Fint att få följa ett liv”

14 min

Sanna Nielsen har mycket att fira närmsta tiden. Dels firar hon 25 år som artist med en julturné som går land och rike runt. Men framförallt blir hon snart mamma för första gången. Och det är en förväntansfull Sanna Nielsen som gästar oss även om inte vet hur tillökningen kommer vara.
- Jag har ingen aning om vad jag ger mig in i, säger hon om sin graviditet

Veckans svep: ”Svullen testikel” engagerar världspolitikerna

11 min

Malin Collin och Thomas Ritter går igenom veckan stora nyheter. Bland annat har artisten Nicki Minaj påstått att coronavaccinet kan få mäns testiklar att svullna upp, vilket har engagerat världspolitiken.
Dessutom har förundersökning inletts mot riksdagsledamoten Hanif Bali (M). Nu tar han time out från politiken. Thomas går även igenom vad som gäller inför restriktionslättnaderna framöver. Och så har Britney Spears förlovat sig men samtidigt försvunnit från instagram.

GW om åtalade bombmannen: ”Ett försvar värt att pröva”

4 min

I veckan väckted åtal mot en man i Södertörns tingsrätt. Han åtalas bland annat för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han har dessutom haft dödslistor hemma med namn på offentliga personer. Leif GW Persson menar att det är ett ovanligt åtal och att det troligtvis kommer leda till fällande dom.

Hasse och Tages: "Var blev ni av ljuva drömmar?"

3 min 58 sek

Stora delar av Hasse och Tages repertoar framförs i en ny föreställning på Lilla Cirkus i Stockholm. Här sjunger Mimi Terris med Marika Willstedt på piano låten "Var blev ni av ljuva drömmar?"

Få dök upp på Trumpvänlig protest: ”Säkerhetspådraget var stort”

2 min 45 sek

Polisen hade på förhand varnat för våldsamheter inför den demonstration som skulle ske i Washington DC. Men få dök upp till den planerade protesten. Syftet med demonstrationen var att visa sitt missnöje mot de som åtalats efter stormningen av Kapitolium tidigare i år. Stefan Borg rapporterar direkt från USA.

Sensommarkronor - tips för ett blomstrande hem ”Enkelt och roligt”

5 min 47 sek

Floristen Sofie Danielsson Söhr visar hur du gör en sensommarkrona, alltså en krans som man hänger upp. Ett enkelt och roligt sätt att gå hemmet att blomstra.

Du behöver:
-järnring
-gummiband alternativt garn
-sekatör
-växter, gräs mm från tycke och smak.

Växter/Blommor
-Hortensia
-Solidago
-Gräs
-Ormbunkar
-Dahlia
-Eryngium(bolltistel)
-Torkad havre

Här är pärlorna för höstresan

8 min 5 sek

Kajsa Beausang, chefredaktör resemagasinet Joyvoy, tipsar om hennes favroiter för höstresor runt om landet. Allt från en kurort i Bohuslän till vildmarken i norr.

Lars Lerin i vemod för vännerna: ”Husen står kvar - människorna är borta”

9 min 4 sek

Lars Lerin är en av Sveriges mest älskade konstnärer - men han är ju författare också. I nya barnboken "Kråksommar" är kråkan Lotta en av huvudkaraktärerna och självklart är Lars Lerins akvareller en bärande del i boken. Här berättar Lars hur han och Junior gästades av en kråka och insåg att de har en personlighet. Livet skulle vara tråkigt utan djur i närheten, säger Lerin.

Liv Strömquist: ”Spegelbilden har tagit sig in i vår vardag”

10 min 27 sek

Under pandemin har många tvingats att studera sig själv i en liten ruta på datorn under alla teams-möten eller liknande. Även mobilens inträde tillsammans med sociala medier har gjort att vi nuförtiden lägger massvis med tid på vår yttre skönhet. Detta är något som serieskaparen Liv Strömquist ägnat stor tid att undersöka vad det gör med oss. Detta har bland annat resulterat i boken "Inne i spegelsalen". Området är omgärdat av extremt många tabun och väcker många djupa känslor i oss.

Manifestation planeras vid Kapitolium: ”Ingen ska tillåtas komma i närheten”

3 min 31 sek

USA:s huvudstad Washington DC har skärpt säkerheten och all polis har kallats in från sin ledighet. Detta inför en manifestation som väntas ske senare senare idag utanför parlamentsbyggnaden Kapitolium. Manifestationen arrangeras till stöd för de Trump-vänliga grupper som attackerade och stormade byggnaden den sjätte januari tidigare i år. Vår USA-korrespondent Stefan Borg rapporterar direkt på plats i Washington.

Samuel Fröler debuterar i tv-serien – Det som göms i snö: ”Tveksam till rollen - man måste ju in i skiten”

12 min

Dags för andra säsongen av den prisade krimserien "Det som göms i snö" serien som baserar sig på en idé av författaren Leif GW Persson. Än en gång får vi möta skådespelaren Robert Gustafsson i rollen som den allvarstyngde mordutredaren, Peter Wende,l som har svårt acceptera sin egen brors självmord. Samuel Fröler, som är ny i serien denna säsong, spelar "Ludde Larsson"; polischefen som det visar sig allteftersom, lever ett mörkt dubbelliv.

Skådespelartrion om att spela klassikern Katt på hett plåttak: ”Jäkla häftigt”

11 min

Den 29:e september, är det nypremiär för föreställningen "Katt på hett plåttak" på Maximtatern Stockholm. Ett familjedrama om lögner, svek och osanningar av den store amerikanske dramatikern Tennessee Williams. Pjäsen har sen urpremiären på 50-talet gjort succé både på scen och på filmduken, och har av många beskrivits som ett mästerverk. Marie Göranzon, Livia Millhagen och Linus Wahlgren hyllar sin regissör Stefan Larsson som ett geni och det råder ingen tvekan om att i ensamblen kommer att bjuda på en efterlängtad teaterföreställning.

Här går både Jenny Alversjö och Per Skoglund i spinn över Lördagsmiddagen

11 min

Stjärnkocken Jonas Svensson, lyckades hitta en fullträff vad det gäller smakkombo. Både Jenny och Per Skoglund tappar det totalt.
Det lagades Kycklingknyte med smak av Miso och chili serverat med majs, kål och syrat äpple och till detta en jublande god 10 Spice Crème Brûlée med fikonsorbet. Alla recepten hittar du på Köket.se. Om det är gott?! Kolla klippet!

Här avslöjar GW sin dessertfavorit

1 min 14 sek

Det bakas för fullt i studion men Leif GW Persson tackar vänligt men bestämt nej till bullarna. Han undviker nämligen sötsaker. Men han avslöjar trots allt sin favorit - en italiensk klassiker.