Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Enormt bokningstryck inför vintern – 8 läkare: kom inte till fjällen i höst

2020-10-14 • 5 min 46 sek

Svenska fjällen ser just nu ett enormt bokningstryck inför jul och nyår och på vissa skidorter är det redan nu fullbokat ända in i mars nästa år.

Halloweenhundar intog gatorna i New York

1 min 29 sek

Den årliga halloween-hundparaden "Tompkins Square Halloween Dog Parade" har precis genomförts i New York. Det var den 31:a i ordningen. Evenemanget var inställt förra året med anledning av coronapandemin, men i år kunde återigen de utklädda hundarna inta New Yorks gator med riktigt uppklädda kostymer. Hundratals hundar kom utklädda och kreativiteten var stor hos ekipagen.

Här svarar nätläkarens vd på kritiken mot företaget: “Vi har mycket kvar att lära”

9 min 11 sek

För sju år sedan skakade det svenska vårdföretaget Kry sjukvårdssektorn när man började erbjuda läkarmöten via videosamtal. I dag - över 3 miljoner patientmöten senare - ses man som hela Europas största digitala vårdgivare. Medgrundaren och vd:n Johannes Schildt svarar på den stundtals skarpa kritik som riktats mot bolaget de senaste åren.

Äldreboendet hade travlig dag på Åby: ”Roligt att känna fartvinden”

3 min 28 sek

I Göteborg fick ett gäng från Sörgårdens äldreboende hänga med till Åby travbana och gå i travslola. 93-åriga Anna-Lena Eliasson som ridit förr och 78-årige Lars-Ove Kling gladdes åt äventyret och att få träffa hästarna och lära sig mer om travvärldens äventyr. Här berättar Lars-Ove om upplevelsen som han gärna gör igen. Det ven riktigt bra om kinderna när hästen satte fart runt banan.