Början på sidans innehåll

Sköldkörtelhormon kan hjälpa barnlösa

2020-10-20 • 8 min

Sköldkörtelhormoner hos mamman spelar en viktigare roll för fertilitet och embryots normaltillväxt och utveckling än vad man tidigare trott, visar forskning från Danderyds sjukhus. Evelina fick missfall och gjorde hormonbehandlingar i onödan innan hon hittade rätt hjälp. Frida Hosseini, forskare och överläkare i gynekologi och obstetrik berättar om ny forskning kring sköldkörtelhormonets betydelse vid graviditet.

Åtta av tio föräldrar swishar sin 13-åring: ”Större utmaning idag”

6 min 15 sek

Idag är det veckopengens dag och nya siffror visar att veckopengen generellt inte räknats upp i samma takt som föräldrarnas löner de senaste 10 åren och därför borde höjas. Privatekonomen Arturo Arques förklarar varför den nya så kallade ”swishkulturen” är den stora boven i sammanhanget.

Vintersäkra bilen – här är varningstecknen på däcken

5 min 30 sek

Vintern närmar sig med stormsteg och har redan, i vissa delar av landet. börjat visa sitt rätta ansikte med regn, rusk och lite snö. Att vara ute på vägarna när den nya säsongen tar över helt och hållet kräver förstås lite förberedelser. TV4:s Marcus Noterius får sig en lektion på en bilverkstad i Östersund.