Mediernas roll i USA-valet: ”Ser polariseringen så fort man slår på TV:n”

I dag är det åtta dagar kvar till valet, och valrörelsen blir allt mer intensiv. Kampen om medieutrymmet, och synen på sanningen har blivit allt mer polariserad i USA, vilket inte minst märks i hur politikerna förhåller sig till media i valrörelsen. Fox News som är tydligt högerkonservativa har dubbelt så många tittare som MSNBC och CNN - som brukar beskrivas som mer positivt inställda till Demokraterna. Rolf Porseryd är med oss och diskuterar mediernas påverkan tillsammans med journalisten och författaren Karin Henriksson som är bosatt i Washington.

Nu ska pandemins påverkan på diabetiker kartläggas

Personer som lider av diabetes och har komplikationer av sin sjukdom pekades tidigt ut som en riskgrupp för corona. Men nu ska effekterna av pandemin för första gången studeras på gruppen.

"Världens ensammaste elefant" har fått nytt hem – tack vare Cher


Elefanten Kaavan på Islamabad Zoo i Pakistan har levt ensam sedan honan Saheli dog 2012. Artisten Cher engagerade sig i elefantens öde och anlitade en advokatbyrå för att få honom frisläppt – nu är han på väg till sitt nya hem och nya flock i ett naturreservat i Kambodja.

Gretas diss – mot Leonardo DiCaprio

Stjärnskådespelaren försökte förknippa sig med klimatrörelsen för att sälja skor – då satte Greta ner foten.

Program från TV4