Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 22:57

Skottlossning mot bostad – stor polisinsats

Polisen är på plats i Stenhagen i Uppsala efter en skottlossning mot en fastighet.

– Vid 21.52 fick vi larm om smällar i ett område som heter Stenhagen. Vi konstaterar att det skjutits mot en fastighet där det bor människor, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad till TV4 Nyheterna.

Det pågår en stor polisinsats och man söker efter gärningspersonen. Ingen har skadats i skjutningen.

Texten uppdateras.

Läs mer

Idag 22:36

Högt svenskt förtroende för Nato

Svenskarna har högt förtroende för Nato, trots att Sverige ännu inte gått med i försvarsalliansen. Över hälften av svenskarna (52 procent) har högt eller mycket högt förtroende för Nato, enligt den senaste Som-undersökningen från Göteborgs universitet.

Det rapporterar TT.

Förtroendet för Nato är en ny punkt. Att 52 procent har stort eller mycket stort förtroende för Nato är något som kommer att vara väldigt intressant att jämföra med nästa år, säger Felicia Robertson, som är doktorand vid Göteborgs universitet.

Stödet för ett svenskt Nato-medlemskap är också högt.

Läs mer

Idag 22:02

Frankrikes premiärminister bjuder in facket till samtal

Frankrikes premiärminister Elisabeth Borne har bjudit in ledarna för landets missnöjda fackförbund till samtal nästa vecka, skriver France24 och hänvisar till nyhetsbyrån AFP.

Samtalen ska hållas på måndag och tisdag. Beskedet kommer efter de stora protesterna som präglat landet den senaste tiden.

Totalt ska åtta fackliga ledare ha blivit inbjudna av Elisabeth Borne.

Läs mer
Senaste dygnet

”Kan inte tänka mig något värre” – Amelia Adamo om att jobba som partiledare

Två starka kvinnor med både mod och passion - varifrån får de sin drivkraft? Möte mellan Nyamko Sabuni och Amelia Adamo.