Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 11:48

Åtta månader av växande antal konkurser

Under januari till mars i år har 30 procent fler företag gått i konkurs, jämfört med samma period förra året. Det är åttonde månaden i rad som antalet konkurser stiger, rapporterar TT.

Restaurang- och byggbranscherna är särskilt drabbade.

Hittills i år har 1 749 företag satts i konkurs, jämfört med 1 340 företag under samma period förra året. Bara i mars månad gick 554 företag i konkurs, en ökning med 12 procent jämfört med i mars 2022.

Läs mer

Idag 11:32

Kraftigt stigande intäkter för pantbankerna

Lågkonjunkturen innebär bättre tider för vissa företag. En undersökning som TT har gjort visar att de två största pantbankerna får in betydligt många fler smycken och klockor de två första månaderna i år jämfört med samma period förra året.

Pantbanken Sverige lånade ut för 212 miljoner kronor i januari och februari i år, jämfört med 171 miljoner kronor samma period förra året – en uppgång med 24 procent.

Motsvarande ökning för den andra, Sefina Pantbank, låg på 17 procent.

– Ofta får vi fler kunder som lånar ett lägre belopp, de lånar inte för att investera i någonting utan för att betala den tillfälliga räkningen eller den höjda bolåneräntan, säger Peter Sundström på Pantbanken Sverige.

Läs mer

Idag 11:21

“Tiger King“-stjärnan stänger sin djurpark

Carole Baskin blev en världskändis 2020, när Netflix-dokumentären “Tiger King“ släpptes. Den kontroversiella filmen handlar om djurparker i Florida, USA, som fylls med exotiska djur från världen alla hörn.

Carole Baskins park, som bland annat huserar 41 tigrar, ska nu stängas – de meddelar parken i ett pressmeddelande.

Anledningen ska vara de förändrade lagarna kring djurhållning som införts i USA. De nya lagarna har skärpta krav för ägandet av tigrar, lejon och jaguarer, rapporterar CNN. Baskins kattdjur ska enligt pressmeddelandet flyttas till en djurpark i delstaten Arkansa.

Läs mer
Senaste dygnet

Skåne inför lokala restriktioner: ”Mycket oroande utveckling”

Region Skåne skärper coronaråden på grund av ökad smittspridning. Alla i Skåne manas att undvika kollektivtrafik och butiker. Skärpningen i Skåne görs för att stoppa den snabba smittspridningen där det genomsnittliga antalet positiva fall per dag mer än fördubblats på bara ett par veckor. Fler patienter vårdas på sjukhus och smitta har kommit in på fler särskilda boenden i skånska kommuner.