”Försäkringskassan måste sluta med egna regelverk”

I september 2015 gav dåvarande socialförsäkringsminister Annika Strandhäll Försäkringskassan ett uppdrag. Sjuktalen skulle ner och färre skulle förtidspensioneras. Dom som fick betala priset - var de kroniskt- och psykiskt sjuka som varit sjukskrivna under lång tid.
Dom började då få avslag på sina ansökningar när Försäkringskassan ifrågasatte både de sjuka och deras läkares diagnoser.
Det här menar Niklas Alterfalk som är forskare och har skrivit boken Avslagsmaskinen - Byråkrati och avhumanisering i svensk sjukförsäkring.
Här svarar ansvarig minister Ardalan Shekarabi på kritiken: ”Vi måste förändra reglerna”

Experten: ”En myt att sticklingar ska sättas i vatten”

Hortonomen Maj-Lis Pettersson tipsar om hur vi ska hjälpa växterna på traven när vårsolen kommer fram. En del ska skäras ner helt och hållet, men andra behöver inte lika stor förändring. Men att sätta sticklingar i vatten? Det är bara bortkastad tid.

Robert Gustafsson: ”Något väldigt roligt med aggressiv homofobi”

Robert Gustafsson har gett liv åt många karaktärer under sina 35 år som skådespelare och nu kommer denna kavalkad av gubbar att visas i "Kulfadern" på TV4 . Dessutom ger han sig på rollen som Skandiamannen: ”Jag kan göra det med ålderns rätt”, säger han.

Kalle Zackari Wahlström: ”Alla måste ha mat för en vecka hemma – annars har man svikit”

Vad händer när allt vi tar för givet slutar att fungera? När vattnet slutar rinna från kranen, och elen slås ut? Alla har ett eget ansvar för att klara sig i kristider, och själva kärnan består av att förbereda sig, menar Kalle Zackari Wahlström. I nya podden "I väntan på katastrofen" försöker han och yrkesofficeren Patrick Sellman lära andra att preppa. Här tipsar han om hur mycket salt, vatten och ved man behöver ha hemma.

Melissa Horn: ”Släpp pressen på 30 plus-kvinnor”

Vännerna Hampus Nessvold och Melissa Horn har släppt kärlekslåten ”Om du fanns” tillsammans, och har spelat in en kortfilm. ”Jag vill göra grejer som skrämmer mig, det här var verkligen en check på den listan”, säger hon om inspelningen. Båda vill de komma bort från förväntningarna på hur tillvaron ska levas. ”Det går att leva på så många olika sätt”, säger Melissa Horn.

Obama och Springsteen poddar ihop - "Bjuder på sig själva"

En av veckans stora snackisar är att den tidigare amerikanske presidenten Barack Obama har startat podd tillsamman med rockstjärnan Bruce Springsteen. Den något oväntade podduon har blivit en stor snackis i USA.
Stefan Borg, USA-korrespondent: ”En del har höjt på ögonbrynen”.

Frida Ronge lagar japanskt

Det blir sushi bowl med tonfisk och Skagentoast i japansk tolkning när Frida Ronge lagar lördagsmiddagen.

Anitha Clemence vill veta sanningen om sin adoption: ”Har startat en egen granskning”

Anitha Clemence adopterades från Indien till Sverige när hon var 2,5 år och är osäker på vad som egentligen hände. Hon vet att hon sövdes ner i Indien och flögs sovande till Sverige. På Arlanda träffade hon sina adoptionsföräldrar för första gången. ”Får man göra så här mot ett barn? Det är fruktansvärt och det tror jag alla som har barn känner”, säger hon.