Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 11:21

“Tiger King“-stjärnan stänger sin djurpark

Carole Baskin blev en världskändis 2020, när Netflix-dokumentären “Tiger King“ släpptes. Den kontroversiella filmen handlar om djurparker i Florida, USA, som fylls med exotiska djur från världen alla hörn.

Carole Baskins park, som bland annat huserar 41 tigrar, ska nu stängas – de meddelar parken i ett pressmeddelande.

Anledningen ska vara de förändrade lagarna kring djurhållning som införts i USA. De nya lagarna har skärpta krav för ägandet av tigrar, lejon och jaguarer, rapporterar CNN. Baskins kattdjur ska enligt pressmeddelandet flyttas till en djurpark i delstaten Arkansa.

Läs mer

Idag 10:24

Många poliser skadade under franska protester

Sedan den 16 mars har 1 093 poliser och brandmän skadats under de franska protesterna mot den franska regeringens kontroversiella pensionslag, säger inrikesminister Gérald Darmanin i en intervju med franska tidningen Le Journal de Dimanche.

Under samma tid har 2 579 anlagda bränder registrerats, samt 316 attacker mot offentliga byggnader, enligt inrikesministern.

Omfattande protester har hållits på många håll i landet mot president Emmanuel Macron och hans regerings omstridda lag, som bland annat innebär att pensionsåldern ska höjas från 62 till 64 år.
Läs mer

Idag 09:47

Man som klämdes under träd avled

En man i Lysekils kommun klämdes under lördagen fast under ett träd.

Räddningstjänsten fick loss mannen som klämts under trädet, men hans liv gick inte att rädda.

– Mannen avled på platsen, säger Anna Hammarbäck, presstalesperson hos polisen region Väst.

Läs mer
Senaste dygnet

Jan Scherman om skilsmässan: ”Frågade rakt av om jag kunde få komma tillbaka”

Jan och Margareta Scherman har varit på en korvresa genom Sverige, vilket resulterade i en bok och en starkare kärleksrelation. Hör dem berätta hur de hittade tillbaka till varandra efter skilsmässan och om projektet som fick kärleken att blomstra.