Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 11:32

Kraftigt stigande intäkter för pantbankerna

Lågkonjunkturen innebär bättre tider för vissa företag. En undersökning som TT har gjort visar att de två största pantbankerna får in betydligt många fler smycken och klockor de två första månaderna i år jämfört med samma period förra året.

Pantbanken Sverige lånade ut för 212 miljoner kronor i januari och februari i år, jämfört med 171 miljoner kronor samma period förra året – en uppgång med 24 procent.

Motsvarande ökning för den andra, Sefina Pantbank, låg på 17 procent.

– Ofta får vi fler kunder som lånar ett lägre belopp, de lånar inte för att investera i någonting utan för att betala den tillfälliga räkningen eller den höjda bolåneräntan, säger Peter Sundström på Pantbanken Sverige.

Läs mer

Idag 11:21

“Tiger King“-stjärnan stänger sin djurpark

Carole Baskin blev en världskändis 2020, när Netflix-dokumentären “Tiger King“ släpptes. Den kontroversiella filmen handlar om djurparker i Florida, USA, som fylls med exotiska djur från världen alla hörn.

Carole Baskins park, som bland annat huserar 41 tigrar, ska nu stängas – de meddelar parken i ett pressmeddelande.

Anledningen ska vara de förändrade lagarna kring djurhållning som införts i USA. De nya lagarna har skärpta krav för ägandet av tigrar, lejon och jaguarer, rapporterar CNN. Baskins kattdjur ska enligt pressmeddelandet flyttas till en djurpark i delstaten Arkansa.

Läs mer

Idag 10:24

Många poliser skadade under franska protester

Sedan den 16 mars har 1 093 poliser och brandmän skadats under de franska protesterna mot den franska regeringens kontroversiella pensionslag, säger inrikesminister Gérald Darmanin i en intervju med franska tidningen Le Journal de Dimanche.

Under samma tid har 2 579 anlagda bränder registrerats, samt 316 attacker mot offentliga byggnader, enligt inrikesministern.

Omfattande protester har hållits på många håll i landet mot president Emmanuel Macron och hans regerings omstridda lag, som bland annat innebär att pensionsåldern ska höjas från 62 till 64 år.
Läs mer
Senaste dygnet

91295 fall av covid-19 på ett dygn i USA

USA rapporterade in det högsta antalet av coronasmittade på ett dygn i torsdags.
41 stater hade tio procent fler inräknade fall än veckan innan och 13 stater hade rekordökning i antalet intensivvårdade för covid-19.