Författarens succé ledde till utbrändhet

2004 släppte Kajsa Ingemarsson sin enorma succéroman Små citroner gula. Men framgången kantades av att hon blev utbränd. 2011 bytte hon bana helt i sitt författarskap och inledde en resa med sökande inåt istället. Och nu efter fyra år utan något romansläpp är hon tillbaka med boken Att landa som en trana - osannolika anteckningar i grevens tid.

Så präglas Vetlanda av knivattacken: "Jobbigt att återfå vår trygghet"

På eftermiddagen i onsdags rapporterades det att flera personer skadats efter att en man gått till attack med en kniv. Sju personer skadades, flera allvarligt, och polisen grep till slut den misstänkta gärningsmannen. Senare under kvällen rubricerade polisen dådet som ett terrorbrott men drog tillbaka terrormisstanken dagen därpå. På plats är Vetlandapostens reporter Julia Löfquist och beskriver hur staden har präglats av attacken.

Kocken: Felet många gör med svartpeppar

Grunden i matlagning är inte bara råvarorna – det handlar minst lika mycket om kryddningen. Vi får besök av kocken Erik Videgard som djupdyker i tänket kring kryddor, smaksättning och varför man ska förvara sin svartpeppar i en skål i kylskåpet.

Trakasserier och tystnadskultur inom polisen: "Man tillåter det att fortsätta"

Att förebygga och förhindra brott är onekligen en av polisens viktigaste uppgifter. Men vad händer när de som ska upprätthålla lagen själva bryter mot den? Och detta samtidigt som chefer ser mellan fingrarna? Lisa Bjurwald, journalist och författare och Kerstin Dejemyr, fd polis har skrivit boken "Gärningsmannen är polis" som bygger på en granskning av många fall och intervjuer med drabbade som har kränkts, trakasserats och våldtagits inom poliskåren.

Astra Zenecas vaccin får klartecken – kan ges till personer över 65

I går kom positiva nyheter från Folkhälsomyndigheten när man meddelade att alla över 18 år kommer att erbjudas Astra Zenecas vaccin, även 65-plussare. Matti Sällberg, professor i biomedicinsk analys och vaccinforskare, förklarar varför det tidigare beslutet om att inte ge vaccinet till personer över 65 år ändrades.

Påvens historiska resa till Irak: "Betyder enormt mycket"

I 22 år har irakiska kristna väntat på att påven ska besöka landet och i dag är dagen här. För första gången någonsin besöker en påve Irak, ett land som länge kämpat mot krig och terrorism. Terese Cristiansson, TV4:s utrikeskorrespondent är på plats och rapporterar.

"Applåder i all ära - ge dem högre löner" - de hamnade i frontlinjen under pandemin

Det har gått ett år sedan pandemin på riktigt bröt ut i Sverige, men när många av oss ganska enkelt kunde ställa om och arbeta hemifrån - så var det precis tvärtom för andra. Många av dem är medlemmar i fackförbundet Kommunal. I boken "På liv och död - berättelser från en pandemi" visas bilder och berättelser från ett både tungt och annorlunda år.

Årets Bachelorette: "Nu vill jag hitta min framtida man"

Sveriges nya Bachelorette är ingen mindre än tidigare Robinson-deltagaren Julia Franzén. Hon är van vid ett liv i lyx i Los Angeles men var trots det med i förra årets upplaga av Robinson. Nu är hon redo för att hitta sin framtida man att leva livet med.