Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Så påverkas idrott och kultur av de nya restriktionerna

I dag kom beskedet att regeringen förbjuder sammankomster på över åtta personer från och med den 24 november för att bromsa smittspridningen av coronaviruset. Men vad får det för betydelse för idrottslivet? Vi pratar med riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och inrikesminister Mikael Damberg

Emma Spak: ”Vaccinet ligger inte och väntar nånstans”

Kalmar och Blekinge har hunnit färdigvaccinera störst andel av sin befolkning, 5,57 procent, respektive 4,86 procent. Stockholm och Västra Götaland är de regioner där vaccineringen går långsammast, endast 2,33 procent och 2,72 procent av befolkningen har fått den andra vaccindosen där.

Emma Spak, hälso- och sjukvårdschef för Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Magnus Thyberg, vaccinsamordnare Region Stockholm, medverkar.

22-åringen i Vetlanda häktad i dag – nekar till brott

I dag häktades den 22-årige mannen för försök till mord i sju fall. Mannen gick till attack med kniv mot flera personer, varav flera vårdas med allvarliga, men inte livshotande, skador på sjukhus. I Vetlanda finns vår reporter Johan Håkansson som var på plats i rättssalen.

Hetaste världstrenderna i hemmaträning

Hemmaträningen har ökat under coronapandemin. Träningsexperten Sabina Dufberg visar vad som är populärast inom hemmaträning runtom i världen och ger tips på hur man ska inspirera sig själv till att röra på sig hemma.
Sabina Dufberg, träningsexpert: ”Ställ lite lägre krav på dig själv. Om du inte gillar att jogga - dansa istället”.

Program från TV4

”Ett ganska stort och oväntat steg” – Harry och Meghan talar ut i Oprah-intervjun

Den 8 januari 2020 meddelade paret på sin officiella Instagramsida att de skulle kliva tillbaka från sina kungliga uppdrag. Det här ledde till en enorm mediebevakning och hela härvan fick i brittisk press namnet ”Megxit”. Nu ska paret i en intervju med Oprah Winfrey berätta mer om varför de lämnade det brittiska kungahuset. Hovreportern Ebba Kleberg von Sydow medverkar.

Lättnaden i Vetlanda efter beskeden om offren: ”Läget ser mycket bättre ut”

En gärningsman har gått till knivattack mot sju personer i Vetlanda under onsdagen. Den misstänkte sköts av polis vid gripandet. Julia Löfquist, reporter på Vetlandaposten, summerar dygnet och går igenom vad som hänt. ”I går vårdades fem personer på iva och i dag ser läget mycket bättre ut. En person som vårdades för livshotande skador har flyttats till en vanlig avdelning”.

Vilken kändis vill du äta med?

I Sverigesvepet besöker vi Höllviken där galleriabesökarna får pandemi-äta med valfri kändis! Ica toppen i Höllviken sätter ut ett foto av en känd person vid varje bord så ensamätaren kan få lite guldkantat sällskap.

”Finns inte mycket som tyder på terrorbrott”

En gärningsman gick till attack med en kniv mot sju personer på fem platser i Vetlanda under onsdagen. Den misstänkte gärningsmannen är en 22-årig man som skadesköts av polis vid gripandet.
Oisín Cantwell, nyhetskolumnist Aftonbladet: ”Motiv i traditionell bemärkelse tycks inte finnas. Rent konkret finns inte mycket som tyder på terrorbrott. Men det går inte att avskriva helt”.

Pastor efter knivdådet i Vetlanda: ”Vi har försökt ta hand om de som kommer”

Ett Vetlanda i sorg försöker nu bearbeta onsdagens vansinnesdåd där sju personer skadades i en knivattack, flera av dem allvarligt. Nu vidtas flera åtgärder för att människor ska kunna få stöd och råd.
Anna Karlsson, pastor Missionskyrkan Vetlanda: ”Vi har kunnat hjälpa till med att lyssna och mänsklig närvaro. Vi har försökt ta hand om de som kommer. Många känner en otrygghet och vi alla måste hjälpas åt för att hitta den igen”.
Henrik Tvarnö (S), kommunalråd Vetlanda: ”Krisledningsgruppen är igång”.
Med i inslaget: Victoria Banozic, reporter TV4Nyheterna.