Lättlagad Thanksgivingmiddag med färgglada råvaror

Morgonens kock Markiz Tainton tar tillvara råvarorna som är bäst just nu och ”slänger ihop” en ypperlig Thanksgivingmåltid som vår gomseglen att drömma sig bort.Det blev; Hasselbacksrödbeta med limekräm som toppas med chili och bacon till detta serverades Pumpkin barbecue ribs och Cranberry barbecue Chicken tillsammans med vitlöksfrästa haricotsverts. Hur låter det? Som en alldeles utmärkt Thanksgivining eller söndagmiddag. Passa på för nu har vi verkligen tid att laga mat. Alla recept hittar du på Köket.se
Thanksgiving firas traditionsenligt 4:e torsdagen i november.

Prins Philip begravs: ”Önskade en nedtonad ceremoni”

Idag begravs Storbritanniens Prins Philip i St George's kapell i Windsor. Ceremonin är på grund av pandemin begränsad till endast 30 gäster, däribland Philps maka sedan 73 år, Drottning Elisabeth. Tomas Kvarnkullen finns på plats i Windsor och rapporterar om hur begravningen kommer gå till.

”Vad händer när man är så ledsen att man vill dö?” – skrev bok om skilsmässan

Författaren Martina Haag berättar om disciplinen och att hon låtsas att hon har en sträng chef, när det egentligen är hon själv som bestämmer. ”Allt grundar sig i stenhårt arbete” säger hon själv. Hon pratar även om boken om skilsmässan som fått folk att komma fram till henne på stan och till sist samarbetet med William Spetz och kommande filmen.

Våriga smaker av rabarber och ramslök

Tove Nilsson gör en grön pasta med ramslök och spenat. Även en ravioli med parmesan, burrata och cannellinibönor. Hon avslutar med en ljuvlig mandelkaka med rabarber.

Per Skoglund om dagens V75: ”En sjuhelsikes travdag”

Travet sänds från Bergsåker denna lördag. Per Skoglund berättar mer om dagens sändningar och vad vi kan förvänta oss. Vi får även träffa fantastiska Paralympikern Zebastian Modin och hans guide Robin Bryntesson.

Morgonmissen i Nyhetsmorgon som får alla att skratta

När Nyheternas Matilda Boza ska förklara ett telegram från Nyheterna om barn och pollenallergi blir det aningen förvirrat. Kaffe nån? Undrar Steffo efter att Matilda skyller missen på den tidiga morgonen.