Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

FHM:s scenario: Sveriges smitta når topp i jul

Smittspridningen av covid-19 i Sverige når sin kulm vid jul. Det säger Folkhälsomyndigheten i ett nytt scenario som presenterades idag. Anna Mia Ekström, överläkare och professor global infektionsepidemiologi, och Fredrik Elgh, överläkare och professor virologi, spekulerar kring den närmsta framtiden – och hur länge vi kommer behöva leva med coronaviruset.

Rysslandsexperten: Det här är det enda som kan rädda Navalnyj

Putin-kritikern Aleksej Navalnyj hann inte mer än visa sitt pass för kontrollanten, på flygplatsen i Moskva på söndagen, innan han greps. Nu ställs han inför rätta för påstådda förskingringsbrott i Ryssland. Uppdiktade anklagelser menar putinkritikerns följare. På måndagen ställdes Navalnyj inför en domstol som beslutade att häkta honom i 30 dagar till. Fram till 15 februari 2021. Rysslandskännaren Joakim von Braun berättar vad som händer nu.

Lasse Granqvist: Hen är favorit till Jerringpriset

Under måndagskvällen ska idrottsåret summeras i och med Idrottsgalan där flera av våra svenska stjärnor ska prisas. Lasse Granqvist reder ut vem som borde vinna ett av de finaste priserna, nämligen Jerringpriset.

Efter historiska riksrätten – så kan Trump fällas

Det andra riksrättsåtalet mot Donald Trump går nu vidare till senaten. Att en president ställs inför riksrätt två gånger har aldrig tidigare hänt. Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna om en republikansk tungviktare som kan bli avgörande för Trumps öde och om Trumps arv: ”Presidenten som blev den värste av dem alla”.

Nöjesåret 2021: Blir det några musikfestivaler?

Malin Collin, nöjesjournalist, siar om nöjesåret 2021. Hur ska musikbranschen överleva? Det vi kommer få se är att många artistgiganters liv kommer skildras på vita duken.

Kändisfruns märkliga bluff: ”Får kritik och blir hånad”

Malin Collin är nöjesreporter och berättar om en mycket, mycket märklig händelse. Det handlar om kändisfrun Hillary Baldwin, som ljuger om sitt spanska påbrå. Nu frågar sig folk om även hennes man Alec Baldwin blivit lurad.

Program från TV4

Pernilla om kärleken till kollegan: ”Han är helt galen”

Sångerskan Pernilla Wahlgren har medverkat i Melodifestivalen ett flertal gånger. Nu ska hon äntligen leda den tillsammans med komikern Per Andersson, som hon arbetat med tidigare. Duon trivs väldigt bra tillsammans och har också tidigare gjort julkalendern ihop.

Professorn: ”Dödstalen går rakt upp – vi måste göra något nu”

Statistiken är dyster vad gäller bekräftade dödsfall per dag och invånare i Sverige. Antalet döda ökar och baserat på de dödstal vi har nu kan vi räkna med ytterligare 5000 döda på två månader, säger Fredrik Elgh, professor i virologi Umeå universitet.

Nya pandemilagen: ”De flesta butiker sköter sig”

I söndags började den tillfälliga pandemilagen gälla, och nu pågår kontroller runt om i landets butiker för att se till att reglerna följs. Kristina Höök Patriksson är tillsynsstrateg på Länsstyrelsen i Västra Götaland: ”En och annan butik har någon enstaka brist, men i det stora hela ser det bra ut”, säger hon.