Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Anders Bagge om fredagens Idol-final: "Kan knappt hålla mig"

Det har varit en strulig och speciell Idolsädong på grund av coronapandemin. Men Anders Bagge är ändå nöjd med produktionen och längtar till fredagens stora final som han tror blir oerhört jämnt mellan finalisterna.

Allt fler kvinnor i svenska kocklandslaget: ”En jätteljus framtid”

Idag presenterade Svenska kocklandslaget vilka som ska representera Sverige i kommande prestigefyllda matlagningsmästerskap. Truppen innehåller allt fler kvinnor nu, efter ett upprop i december 2020 för en mer jämställd bransch.

– Det är sjukt stor press, säger Matilda Ewaldh, kock, som är utvald till landslaget.

Marie Skogström, första kvinnliga coach för kocklandslaget, är även med i studion.

Stefan Borg om skjutningen i Minneapolis: ”Det var ett misstag”

Nya protester har brutit ut i Minneapolis, i delstaten Minnesota, USA, efter att ännu en svart man skjutits ihjäl av polis. Hör mamman till Daunte Wrights känslosamma tal.

– Det var ett misstag, säger TV4:s USA-korrespondent Stefan Borg om polisens agerande.

Sveriges mest okände komiker: "Alla kan inte vara bäst"

Komikern Niklas Andersson brukar skämta om att ingen känner igen honom. Nu är han aktuell med föreställningen "Medelmåttan från Hisingen". Efter fem-redaktionen har tagit fram förslag på några namn som skulle kunna göra honom lite mer känd.

Rwandas framgångsrecept för låg smittspridning

Rwanda är det land i Afrika som har lyckats hålla nere antalet sjuka i covid-19 bäst. Drygt 23.000 sjukdomsfall och 316 dödsfall har hittills konstaterats i landet, som har drygt 12 miljoner invånare.

Rwanda ligger också i framkant när det gäller vaccinering och smittoläget.

– De agerade snabbt och gick in med hårda restriktioner, säger TV4:s utrikeskommentator Terese Christansson.

Stulen staty återfunnen – efter 20 år

I Halmstad har man äntligen löst en 20 år gammal gåta som handlar om ett krimfall som har förbryllat befolkningen. Fontänskulpturen ”Musikens källa” av Halmstadskonstnären Bernard Andersson invigdes 1956. En sommarnatt för 20 år sedan försvann lyran i brons spårlöst från statyn. I påskhelgen upptäcktes den liggande i fontänen... Vi pratar med Anna Ginstmark, ordförande Kulturnämnden.

Hittade på konstnärer – sålde egna målningar

I Norge har en konstskandal uppdagats. Galleristen John Hedemark har i över 20 års tid sålt målningar av konstnärer som han själv har hittat på, med fina CV:n som höjt värdet på verken. Men i själva verket har han själv målat alla tavlor som sålts för tiotusentals kronor. Vi pratar med Karin Laserow, antikexpert.

Fler vill göra skönhetsingrepp under pandemin: ”Allt är fullbokat”

Efterfrågan på skönhetsingrepp har ökat markant under pandemin och en förklarning till trenden handlar om att folk ser sig själva i digitala videomöten och kanske blir besvikna och nu myntas globala begrepp som ”lock down face” och ”zoom boom”. Även i Sverige mäks denna boom av. Vi pratar med Tore Nilsen, som driver en skönhetsklinik i Växjö.

Det här är PFAS: ”Superkemikalier som inte bryts ner”

2013 uppmättes höga halter av miljögiften PFAS i dricksvattnet i Kallinge, i Ronneby kommun. Idag kom en dom i det uppmärksammade målet. Det kommunala bolaget Ronneby Miljöteknik är skyldigt att betala skadestånd till de som fått föroernat dricksvatten. Med i studion är Susanna Baltscheffsky, vetenskapskommentator på TV4 Nyheterna.