Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Tommys son dog i väntan på nya lungor – Berghagen blir hedersambassadör för Jontefonden

Tommy berättar hur hans son Jonathan dog i väntan på nya lungor. När han dog 2015 då 15 år gammal lovade ”Jonte” och hans storebror att hjälpa alla familjer som drabbats genom att samla egna erfarenheter och skapa en insamlingsstiftelse, berättar Jontes pappa Tommy Ivarsson, som är grundare av Jontefonden.
-Jag grät nog en timme efter att Lasse Berghagen ringt och berättade att han
skänker Teddybjörnen Fredriksson till Jontefonden. Teddybjörnen Fredriksson blir nu officiell skyddsnalle för alla organtransplanterade barn.

I dag släpptes regeringens vårbudget: ”Vi gasar oss ur krisen”

Jobben var i fokus i dag när finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade sin vårbudget. 440 000 personer var arbetslösa nu i mars, vilket är 50 000 fler jämfört med ifjol. I vår studio möttes finansministern och Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomipolitiskt talesperson, i en debatt om hur man ska lösa problemet med den höga arbetslösheten.

Vårbudgeten presenteras: "Överraskande defensiv"

Regeringens vårdbudget som presenterades imorse innehåller nya satsningar för 45 miljarder kronor. Vi går igenom vad som föreslås och får kommentarer från ekonomireporter Jens B Nordström och Helena Gissén, politisk kommentator på TV4Nyheterna.

Jonette och Björns initiativ: ”Tälta på vår tomt!”

Jonette och Björn Loostam har en stor trädgård nära havet och skogen. I sommar låter de främlingar tälta där gratis. Initiativet har fått stor spridning på sociala medier och nu hoppas paret att fler ska öppna upp sina tomter.

Sommar 2021 väntas bli ”summer of love 2.0”

Sommaren 2021 väntas bli en riktig dejtingsommar – en ny ”summer of love”. Det visar ny statistik från dejtingappen Tinder, där antalet matchningar, swipes och meddelanden har ökat dramatiskt.
– Det var en underbar tid, säger Claes "Clabbe" af Geijerstam som var med under den riktiga ”summer of love” i slutet på 60-talet. Med i studion är Daniel Paris, sociala medier-profil.

Närsynta hunden Ulla gör succé – i brillor

Agility-hunden Ulla, en bordercollie, är närsynt och en av få hundar i världen som bär glasögon.
Hennes matte Johanna Mattilla ska nu söka dispens för att få tävla igen eftersom tävlingsreglerna i agility konstaterar att ”en deltagande hund inte får vara utsatt för en åtgärd som otillbörligt kan påverka prestationen”, i Ullas fall glasögonen.

Benjamin Ingrosso: ”Jag var väldigt ensam som ung”

Benjamin Ingrosso är aktuell med nytt album. I en stark och rolig intervju berättar han om vägen från musikalkille till hyllad låtskrivare och artist. Han berättar om uppväxten och bristen på jämnåriga kompisar.
- Jag har alltid varit lillgammal, jag känner mig som en 42:årig 12-åring, säger Benjamin Ingrosso.

Tilde om bästa konsertminnet: ”Kunde känna Robert Smiths svett på mig”

Under första halvan av 2021 kommer en ny streamingtjänst att lanseras som är speciellt inriktad på legendariska konserter och musikdokumentärer.
- Det handlar om ett legacy, ett arv, säger Jonas Sellberg, co-founder och artistansvarig på Staccs.
Dessutom listar Tina Mehrafzoon, musikjournalist P3, tidernas mest legendariska konserter!

Över 20 procent har fått sin första vaccindos

Massvaccineringen tar fart i hela landet och i dag, fredag, öppnar konsertlokalen Fållan i södra Stockholm upp för massvaccinationer. Dessutom – goda nyheter för vaccinerade: Nu får man krama barnbarnen.
Emma Spak, chef Hälso- och sjukvårdsektionen SKR, berättar om hur vaccinationsmålet ska nås.

”Det är smärtsamt och overkligt”

För drygt två månader sedan gick Hannah Ekwall bort i sviterna av ett års lång kamp mot bröstcancer.
”Vi försöker må så bra som det går”, säger maken Patrick Ekwall.

Rwandas framgångsrecept för låg smittspridning

Rwanda är det land i Afrika som har lyckats hålla nere antalet sjuka i covid-19 bäst. Drygt 23.000 sjukdomsfall och 316 dödsfall har hittills konstaterats i landet, som har drygt 12 miljoner invånare.

Rwanda ligger också i framkant när det gäller vaccinering och smittoläget.

– De agerade snabbt och gick in med hårda restriktioner, säger TV4:s utrikeskommentator Terese Christansson.