Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Tänt var det här! 225 000 lampor till första advent

Kjell Runemyr i Långaryd har slagit på juleljusen och det gör han den första advent varje år. En händelse som lockar stor publik. Och i år har han utökat belysningen då det inte finns särskilt mycket konkurrens. Folk vallfärdar dit, säger Pileby i Sverigesvepet.

“Drömmen att få knocka en goss-sopran har äntligen slagit in”

Några som fått många hyllningar efter helgens sista deltävling i Melodifestivalen är programledarna. De gjorde en mellanakt som fick en del att vika sig av skratt medan andra nog satte kaffet i halsen.
Med i inslaget: Pernilla Wahlgren, artist och programledare och Per Andersson, komiker och programledare.

Kolla Tom Cruise – eller?

Ett fenomen som börjat dyka upp är “Deep fake”, där tekniken gör det näst intill omöjligt att se skillnad på riktiga och fejkade framträdanden, klipp och personer. En person använder sig av tekniken på Tiktok.

Donald Trumps planer efter förlorade presidentvalet

USA:s tidigare president Donald Trump har hållt sitt första tal efter sortin från presidentposten och Vita huset. Och höll dörren på glänt för en comeback om fyra år. Med i inslaget: Stefan Borg, USA-korrespondent TV4Nyheterna.

Nya trenden – flöjtspel i isvak

Att bada isvak är ju den stora trenden i år och detta kommer nå sin pik i morgon då det hålls ett stort digitalt utebadar-event i Skellefteå. I detta event ska det här glada och musikaliska gänget i Falun tävla. Utmaningen är att framföra en musik-akt i en isvak.

SKR om vaccinationstakten: Går nog egentligen inte så långsamt

Regionerna är väl förberedda för att vaccinera mot covid-19 och vaccinmålet kan fortfarande nås, enligt Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Men bristen på vaccin fortsätter att vara ett orosmoln.

Leveranserna avgör här, säger Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektionen på SKR.

Henrik utmanar Anna i virala utmaningen

En ny viral challenge där kvinnor sägs krossa män florera just nu i sociala medier. Se hur det gick när Henrik Alsterdal utmanade Anna Brolin...

Epidemiologen om den brittiska virusmutationen

Finland stänger ner. Från och med nästa måndag, den 8 mars ska de så kallade undantagsförhållandena råda och bland annat restauranger och gym stängs.
Antonia Berg, politisk journalist på MTV i Finland berättar hur det här beskedet tagits emot av invånarna ochTove Fall, professor i molekylär epidemiologi vid Uppsala universitet berättar mer om den nya brittiska virusmutationen.

Program från TV4

Här är kommande medaljchanserna i skid-VM

Max Grinndal på TV4Sporten guidar oss vad som väntar i kommande tävlingar i skid-VM i tyska Oberstdorf. Fler kommande händelser I veckan: Prins Oscar fyller fem år, “Fössta tossdan i mass” och coronaanpassat vasalopp.