Björn Olsen "Så blir vaccinet en gamechanger"

Vi har passerat över 7000 människor som dött av covid-19 i Sverige. Nya restriktioner som att stänga gymnasieskolor sätts in som ett sätt att försöka bromsa smittspridningen men vi kan konstatera att Sverige återigen har ett mycket bekymmersamt läge. En person som delar denna bekymmersamma bild är Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar. Björn kommer med svidande kritik för hanteringen i Sverige under hösten "Man får göra misstag en gång" säger han i Nyhetsmorgon.

Då ska du söka hjälp för skador hos barn

Nu börjar våren nalkas på många platser i landet, med våren kommer också lektider för barn. Barnläkaren Kajsa Kaijser reder ut när du ska söka vård för barnet, och hur skadorna kan se ut.

Så ska du träna efter att ha fyllt 40 år

Hälsoexperten Leila Söderholm fokuserar på en ålder i taget och lär oss hur man kan träna utifrån sina förutsättningar i olika livsskeden. I dag fokuserar vi på 40 år och uppåt. Till exempel visade Leila en övning med en stol där man ska sätta sig/ställa sig upp ett antal gånger under en minut.
Antal gånger för respektive åldersgrupp kan man se i tabellen.

Så kunde gängkriminella leva lyxliv på rivieran

Exlusiva sportbilar, lyxvillor och flödande champagne. Det är de svenska kriminellas liv på Franska riverian som skildras i Cmore:s nya dokumentärserie "Operation Casino" där pengarna kommer från lånbedrägerier. Jale Poljarevius, kommenderingschef på Polisen, om id-bedrägerier och hur det kriminella gänget till slut kunde sättas dit.

Forskarens uppmaning: Håll utkik efter årets första humla

Humlor är ett säkert vårtecken, då humlehonorna vaknar ur sin dvala för att leta upp en boplats. På Lunds universitet forskar man om humlor och går nu ut med en uppmaning till allmänheten om att rapportera in vårens första humlor. Anna Persson, forskare och ekolog berättar mer.
Om du ser en humla kan du vända dig hit för att rapportera in denna http://www.annapersson.se/blogg/2020/03/02/hjalp-oss-hitta-varens-forsta-humla

Kris i relationen? ”Säg något snällt till din partner varje dag”

Sopa inte problemen under mattan – men prata inte om din relation när du är som mest arg. Det är ett tipsen från psykologen Anna Bennich om hur vi ska jobba vidare i en relation som krånglar. Ett annat råd är att inte vänta på den rätta stunden för att säga något fint. ”Vänta inte på att det ska kännas härligt, bestäm dig för att säga något snällt istället, det kan vända en dålig skuta”, säger hon.

Så får hon sin lillebror att jobba ”Vi låtsas att du är min betjänt”

Det är många som vill skratta åt barn som gör konstiga saker. Kontot ”Sveriges roligaste barn” har på mindre än ett halvår fått en halv miljon följare och nu har grundaren Sebastian Widman utlyst tävlingen ”Sveriges roligaste syskon". Här är några av syskonen som fångats på film.

Eric Saade: ”Ska bli sjukt kul”

Lördagens insats gjorde att han går raka vägen till final i Melodifestivalen, vilket betyder fjärde finalen för Eric Saade. ”Det var ganska svart”, säger han om sekunderna innan han fick veta att han gått vidare.