Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Björn Natthiko: ”Är starkare än vad jag trodde jag skulle vara”

2020-12-07 • 10 min 38 sek

Björn Natthiko Lindeblad har släppt självbiografi där han delar med sig av sina insikter: ”Jag kan ha fel”
Tilde och Björn har ett fint samtal om livet och att inte tro på allt man tänker ett av många viktiga budskap i hans bok. Berättelsen om Björn Natthiko Lindeblad har blivit känd i Sverige. Han har beskrivits som en finansvalp som haft toppjobb i Spanien - sagt upp sig och blivit munk i 17 år för att sen flytta hem till Sverige och bli en "vanlig" människa som sedan två år tillbaka lever med den fruktade sjukdomen ALS.

David Lagercrantz om filmen: ”Zlatan säger att det var precis så här”

11 min

Snart kommer filmen ”Jag är Zlatan” som David Lagercrantz har skrivit manus till. I Efter fem berättar han om att han inte haft någon kontakt med fotbollsstjärnan under skrivandet. – Vi får inte vara ängsliga över vad Zlatan tycker, säger författaren.Trots det har Ibrahimovic meddelat att han gillar filmen.– Zlatan säger att det var precis så här, säger David Lagercrantz.Dessutom är han aktuell med sin nya bok ”Obscuritas” vilken vi får ett smakprov från.

Alec Baldwin talar ut om skjutningen ”Jag avfyrade aldrig vapnet”

3 min 27 sek

Skådespelaren Alec Baldwin har för första gången intervjuats efter den uppmärksammade dödskjutningen under inspelningen av filmen ”Rust” i oktober. Han höll i vapnet när fotografen Halyna Hutchins dog och regissören Joel Souza skadades. I intervjun med amerikanska ABC säger han bland annat att han inte avfyrade vapnet. Journalisten Adrinna Pavlica rapporterar om att intervjun har mött stor kritik i USA.– Kritiken mot ABC är att man har gjort den som en dokumentärfilm med dramatisk musik, säger hon.