Början på sidans innehåll

Kokainets väg till Sverige - så smugglas drogen hit

2020-12-08 • 6 min 36 sek

Våldet ökar i kokainhandelns spår och beslagen av drogen har gått upp nästan 600% i Sverige jämfört med samma period förra året. Även i övriga EU har beslagen har varit rekordmånga och rekordstora.
Kalla Fakta har i ett internationellt journalistsamarbete kartlagt kokainets väg till Sverige, reporter Erik Palm har gjort granskningen.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.