Början på sidans innehåll

Nasir dödade för att bli kvitt drogskulden "Kände sig tvingad"

2020-12-08 • 1 min 39 sek

Kokainvågen i Europa ligger bakom en stor del av sprängningarna och våldet i Sverige. I Kalla Fakta berättar en dömd kriminell om hur han dödade en person för att bli kvitt en skuld efter kokainförsäljning.
- Jag gjorde den här skjutningen för att bli kvitt honom och skulden, berättar "Nasir" i inslaget.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.