Början på sidans innehåll

Bris: Ångest vanligaste orsaken till att barn kontaktar oss

2020-12-10 • 4 min 37 sek

Några som påverkats av den pågående pandemin är de unga. Enligt en sammanställning av Barnets rätt i samhället, Bris, i år har ångest varit en tre gånger vanligare orsak till att man söker hjälp hos Bris medan mobbning minskat med nästan två tredjedelar. Sara André, kurator på Bris och är en av de som unga får tala med när det söker hjälp.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.