Början på sidans innehåll

Psykologen: Beteenden som ligger bakom sexualbrott mot barn

2020-12-14 • 5 min 24 sek

I pandemins spår har sexuella övergrepp mot barn via nätet ökat markant, något som FBI varnade för skulle hända redan tidigt i våras när många skolor stängde i USA. Vilka begår en våldtäkt? Vad är motiven? Och går det att förhindra personerna från att göra samma sak igen? Vi gästas av Johanna Lätth, legitimerad psykolog och Kriminalvårdens expert i sexualbrottsfrågor som är aktuell med boken "Sexualbrottets psykologi".

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.