Julklappstips till personen som älskar historia

Spännande läsning under ledigheten, eller julklappstips för den historieintresserade.
Historiepoddaren Urban Lindstedt tipsar om spännande historieböcker, med allt från 1600-talets fester, till fröer och nazism. Böckerna han tipsar om är: Fröjdelekar, Annika Sandén. Den stora fröstölden, Jens Nordqvist. Stig Wennerström - Mytom om en svensk storspion, Wilhelm Agrell. Svensk måltidskultur, Håkan Jönsson. Svenska drottningar, Karin Tegenborg Falkdalen.

Familjen Hedlund-Al Fakir testar årets glassar

Årets tyngsta uppdrag är väl ändå att vara testpanel för vårens nyheter i glassdiskarna. Och detta utfördes med stor förtjusning av familjen Hedlund-Al Fakir. Vilka som smakar bäst? Kika in på inslaget.

Carro besöker en hönsgård ”Det här är KBT för mig”

Det har blivit allt vanligare att skaffa höns, även om man är storstadsbo, berättar vår flygande reporter Carolin Björnerhag som besöker en hönsgård i Hjorthagen. Det går utmärkt att ha hönor i stan, berättar en av hönsskötarna Kerstin Marselius som varit med från start för 25 år sedan. Karin Foureaux som vuxit upp med hönor och färska ägg berättar hur bra det är för barn i stan att umgås med djur.

Bröderna Norén: ”Amerika är vår tids Jerusalem”

Det finns en fara i att drömma – man riskerar att gå miste om verkligheten, samtidigt som drömmarna leder oss framåt. Musikerna Viktor och Gustaf Norén berättar om sin syn på drömmar i allmänhet, och om Amerika i synnerhet.

Här lockas sjukvårdspersonal med glass och fiskekort

Bräcke kommun testar en annorlunda metod för att få vårdpersonal under sommarperioden i år. Där lockar man med förmåner som gratis boende, glass, hårklippning och fiskekort. Målet är att slippa betala dyra bemanningssjuksköterskor.
Emelie Wennstig, chef för hälso- och sjukvårdspersonal Bräcke: ”Vi försöker tänka nytt och annorlunda”.

Fredrik Nylén bjuder på bullfest

Fredrik "Fika-Fredrik" Nylén bjuder på vaniljbullar på två vis. Och det är lättare än man kan tro, säger han. En utmärkt syssla på en söndag är det i alla fall.
Här får du fina tips på allt från deg till att snurra färdig bulle.
Receptet hittar du på Köket.se