Början på sidans innehåll

USA har inlett vaccinering - här får sjuksköterskan första dosen

2020-12-15 • 3 min 45 sek

En sjuksköterska i New York blev den första personen i USA som fick en vaccindos mot covid-19.
- Det här är extremt viktigt för att i bästa fall om några månader få bort den här spridningen, rapporterar Stefan Borg på plats i Washington.
Efter veckor av anklagelser om valfusk, stämningar och krav på omräkning av röster från den sittande presidenten Donald Trump utsågs Joe Biden igår kväll formellt till USA:s nye president då elektorerna i landets delstater genomförde sina omröstningar. Vaccineringen i USA drog även igång under gårdagen. Stefan Borg rapporterar på plats i Washington .

Bränderna ökar i december – så förebygger du risken för brand

4 min 55 sek

Idag, 1 december, är nationella brandvarnardagen. Kristina Gissler, gruppledare brandkåren Attunda, gästar oss för att visa hur du testar din brandvarnare och hur stor brandsläckare du ska ha hemma. Även brandfiltar är bra att ha hemma och kanske en bra julklapp?

”Fortfarande lika roligt” – författaren om den klassiska julkalendern

8 min 55 sek

För 30 år sedan hade den klassiska julkalendern Sunes jul premiär. En julkalender som från början var en nödlösning. Problem i produktionen gjorde att den planerade julkalendern fick ställas in och Sören Olsson och hans kusin Anders Jacobsson hade bara en månad på sig att skriva hela julkalendern.