Början på sidans innehåll

Johan Rockström: Det här hotar vår egen framtid på jorden

2020-12-15 • 5 min 44 sek

Vår matförsörjning och hela vår livsmiljö är hotad. Men det pågår massvis med kreativa projekt för att stävja den negativa utvecklingen. För att uppmärksamma några av dessa delas för första gången Food Planet Prize ut.
- Det enskilt viktigaste för att motverka en tregradig ökning av temperaturen är att stoppa all utbyggnad av kol, olja och naturgas och stoppa expansionen av jordbruksmark, att behålla skogarna intakta, säger professorn i miljövetenskap Johan Rockström som också är ordförande i juryn.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.