Början på sidans innehåll

Arabiska våren 10 år: ”Kampen för demokrati pågår fortfarande”

2020-12-17 • 7 min 49 sek

Vår mellanösterkorrespondent Terese Cristiansson berättar om att det i dag är 10 år sedan den tunisiske gatuförsäljaren Mohammed Bouazizi satte eld på sig själv i protest mot den styrande makten. Ett klipp med Mohammad spreds på sociala medier som blev startskottet för den arabiska våren. Idag handlar det om att folket vill bli involverade i styret.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.