Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Avloppsvattnet fullt av covid-19: ”Vi har en rejäl spridning”

2020-12-17 • 4 min 34 sek

Förekomsten av coronavirus i avloppsvattnet är rekordstort i Göteborg. Det visar den senaste mätningen av virushalter i göteborgarnas avlopp. På en vecka har mängden virus ökat över 100 gånger och är nu 60 gånger mer än den var vid toppnoteringen i våras.
Heléne Norder, virolog och professor i mikrobiologi vid Sahlgrenska akademin: ”Det gick upp oerhört mycket. Det är en riktig rejäl topp vilket betyder att vi har en rejäl spridning just nu”.
Med i inslaget: Peter Dahm, verksamhetschef intensivvården på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

David Lagercrantz om filmen: ”Zlatan säger att det var precis så här”

11 min

Snart kommer filmen ”Jag är Zlatan” som David Lagercrantz har skrivit manus till. I Efter fem berättar han om att han inte haft någon kontakt med fotbollsstjärnan under skrivandet. – Vi får inte vara ängsliga över vad Zlatan tycker, säger författaren.Trots det har Ibrahimovic meddelat att han gillar filmen.– Zlatan säger att det var precis så här, säger David Lagercrantz.Dessutom är han aktuell med sin nya bok ”Obscuritas” vilken vi får ett smakprov från.

Alec Baldwin talar ut om skjutningen ”Jag avfyrade aldrig vapnet”

3 min 27 sek

Skådespelaren Alec Baldwin har för första gången intervjuats efter den uppmärksammade dödskjutningen under inspelningen av filmen ”Rust” i oktober. Han höll i vapnet när fotografen Halyna Hutchins dog och regissören Joel Souza skadades. I intervjun med amerikanska ABC säger han bland annat att han inte avfyrade vapnet. Journalisten Adrinna Pavlica rapporterar om att intervjun har mött stor kritik i USA.– Kritiken mot ABC är att man har gjort den som en dokumentärfilm med dramatisk musik, säger hon.